Pečené kuře "eintopf"
Pečené kuře "eintopf" je vydatný a sytý pokrm, který spojuje chuť šťavnatého pečeného kuřete s bohatou směsí zeleniny a koření. Eintopf znamená v němčině "jeden hrnec," což vystihuje jednoduchost přípravy.
Suroviny pro 4 porce
podle počtu strávníků a velikosti pekáče
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 955 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,82 g |
Tuky | 3,12 g |
Vláknina | 39,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 186,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200 °C.
Krok 2: Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajčata, cuketu), kousky kuřete obrátit.
Krok 3: Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Moje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Nejnovější recepty
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 3 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno 9. 7. 2025 08:42
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno 9. 7. 2025 08:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková kuřecí prsíčka v sýrové, smetanové omáčce
wimra před 10 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 15 minutami
Brownie
petramotlickova před 25 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
radbastim před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Bettynka_ před 2 hodinami
Rybízový sirup
esso před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
esso před 2 hodinami
Květák smažený v troubě
Wanilor před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 4 hodinami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
pecene kure,
kuřecí eintopf,
kuře do zlatova,
pečené kuře recepty,
kuře recepty,
jidla z kurete,
jak upéct kuře do zlatova,
pečené kuře do zlatova,
pečené kuře jinak,
jak okořenit kuře,
eintopf kuřecí čtvrtky,
recepty na pečené kuře,
jídlo z pečeného kuřete,
jidlo z kuřete,
jidla-z-kuřete,
pečené kuře foto,
recept na pecene kure,
kuře pečené na rajčatech a bramborách,
jídla z pečeného kuřete,
pečené kuře eitopf
Suroviny:
kuře čtvrtky,
brambory,
mrkev,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
šunka sušená,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj,
koření grilovací
Komentáře (18)
Myslíte že se TOP takový rcp vynachází, he?
***
Jsem Pokuston
Často se píše, že omyté kuře se před solením OSUŠÍ
Dnes jsem osušil pouze polovinu ptáka (podélně, ne napříč
No, po upečení to vyšlo, ať osušené či neosušené, nastejno
"Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu."
No, vím kde asi má kuře biskupa...
...ale kde má kuře líc, jest mi pouze domnívat se