

Pečené kuře "eintopf"
Suroviny podle počtu strávníků a velikosti pekáče
- kuřecí čtvrtky (paličky)
- brambory
- mrkev
- cukety
- čerstvé papriky
- rajčata
- cibule
- česnek
- sušená šunka nebo slanina (nemusí být)
- sůl
- pepř
- šalvěj nebo jiná bylinka
- grilovací koření (já si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl :))
Postup přípravy receptu
Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200°C.
Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajská, cuketu), kousky kuřete obrátit.
Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Poznámka od kuchařky
Pátrala jsem dost svědomitě, ale stejný recept jsem nenašla. Pokud někde je,nebijte mě prosím,a le za upozornění děkuji. Je to u nás velice oblíbené jídlo, na tento postup jsem přišla před pár lety po stěhování, kdy jsem neměla skoro žádné nádobí .Doporučuji tam všeho dát spíš víc, než méně, je to jedlé a trochu se to scvrkne. Podlévání je individuální, každá zelenina pustí jiné množství vody. Lze i houby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené kuře "eintopf"
-
kde sezenu ty netopyry??
vypada to zajimave, urcite zkusim
-
Michaela Medkova: To mě těší a děkuji za foto. Včera jsem pekla opět,je to u nás velice oblíbené a vděčné jídlo.Tentokrát byly kuřecí čtvrtky,kousek uzeného bůčku,mimo jinou zeleninu řapíkatý celer.Pekáč je prázdný.
-
Miluji jídla z jednoho hrnce, pekáče a toto se zařazuje mezi ně
.Dnes byla křídla k obědu a chutnala i manželovi, který zeleninku nemusí.
Ukládám mezi oblíbené, určitě zopakuji a posílám bodíčka. Přidávám fotečku.
-
kozel:Promiň,já to špatně pochopila,ty jsi měl na mysli stránky,ne soutěž.Marodím,tak se nudím,rozhlížím se-ale tam vlastně o vaření nejde.V pondělí hurá do práce,už se těším,ale na Top-recepty určitě nezanevřu.
-
Alexiss, v žádném případě, já jen, že Tvé jméno znám tam odtud a pár dnů jsi tam nebyla.
-
delavam podobne uz dlouho a je to vyborne
-
Recept se mi líbí. Určitě v létě vyzkouším, až bude vlastní zelenina ze zahrádky.
Chce to bodík.
-
kozel:Většinou dělám špalíčky (spodní stehna),pán domu nerad obírá.Tento víkend jsme ale s mladou samy.To "Prostřeno" mám brát jako invektivu?Ještě,že mě jen tak něco neurazí.
-
nofrona: ba ne, to je kvočna, na červených vajíčkách
Pro případ, že bych si “rozflákal“veškeré nádobí, Ukládám,a přidávám bod
-
Alexiss, pěkného netopýra jsi vytvořila. A teď hupky do Prostřena.
-
Moc hezké
první pohled mi připomíní letadlo na talířku
+1