Salát z mrkve na asijský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Špagety aglio olio e peperoncino jsou italskou klasikou. Ikdyž na ně potřebujete minimum surovin, připravíte pokrm, který je opravdu plný chuti. Příprava je velice…
Směs dušeného mletého masa, rajčat a chilli zapečená s bramborami a růžičkovou kapustou, přelitá smetanou a posypaná parmezánem, to je symfonie chutí, která způsobí, že…
Sladké s pikantním překvapením. Chilli perníkové koule spojují lahodnou chuť perníku s jemným nádechem pálivého chilli a chutí hořké čokolády. Ideální jako originální…
Zprudka restované krůtí nudličky s čerstvými paprikami, cuketou a sójovou omáčkou budou výbornou večeří i obědem. Příjemně pikantní chuť dodává strouhaný zázvor s…
Hutná, vydatná a plná poctivých ingrediencí – to je pořádná chlapská polévka, která zasytí a zahřeje. Ideální volba pro ty, kdo mají rádi výrazné chutě a nekompromisní…
Rizoto patří k rychle připraveným pokrmům. Rýže uvařená v drůbežím vývaru je dochucená kořením a chilli papričkou. Doplňuje ji také svěží hrášek a krevety opečené na…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Zralá rajčata, papriky a cibule se jednoduše promění v domácí zavařenou směs, která čeká ve sklenici na chvíli, kdy přijde chuť na rychlé špagety. Stačí ohřát, dochutit…
Zeleninový salát z jemných proužků cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému či…
Hermelín v pikantním nálevu poslouží nejen jako skvělé občerstvení k posezení s přáteli u piva, ale také jako perfektní vánoční jedlý dárek. Příprava není nijak složitá…
Voňavý perkelt je lahodný pokrm inspirovaný maďarskou kuchyní, ve kterém využijeme sušené houby. Slanina, cibule, chilli a paprika krásně podtrhuje chuť hříbků. Podávat…
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Kučeravý kel (kadeřávek) nakrájame na rezance, pridáme olej, soľ a rukami dobre postískame, aby kel skrehol. Necháme postáť, kým urobíme dresing.Vodu dáme do hrnčeka…
Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu. Do rozehřáté pánve dáme olej, přidáme plátky česneku z jednoho stroužku a krevety. Restujeme velmi rychle a jakmile krevety…
Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak…
1) Vaječné nudle dáme do velké mísy přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 minut bobtnat. 2) Ve woku rozehřejeme olej na vysokou teplotu. 3) Přidáme…
Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu…
Čočku propláchneme a necháme okapat. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričku očistíme a vše pokrájíme na kolečka.V hrnci rozehřejeme olej a…
Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé…
Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky. Na oleji si zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme…
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme naškrábanou mrkev, celer, chvíli restujeme, přidáme maso, česnek nakrájený na tenké plátky…
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na menší podlouhlé kousky, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletými chilli papričkami. Obalíme v mouce, poté obalíme v rozšlehaném…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…