Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenŽampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Chilli papričky naložené v tvrdém alkoholu jsou určené vyloženě pro fajnšmekry. Síla alkoholu vytáhne chuť a pálivost papriček a pokud vás trápí nějaký neduh, můžete se…
Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidate celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete…
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemném struhadle, společně s česnekem. K této směsi přidáme koriandr a římský kmín, který jsem předtím rozdrtili v hmoždíři. Přidáme 2…
2 šálky vody přivedeme k varu, přidáme citrónovou trávu, kaffir lime lístky a zázvor a zvolna vaříme 10 min.Přidáme plody moře a vaříme dalších 3-4 min. Vložíme žampióny…
Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit. Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme.…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor…
Promíchejte Tom yum pastu s kokosovým mlékem v male misce. Krevety nechejte marinovat ve vytvořené směsi 2-3 hodiny v chladničce. Napichujte střídavě na jehlici krevetu…
Nejdříve připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. Dáme do marinády a řádně promícháme, necháme v chladu…
Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou.Prso opláchneme a osušíme.…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Do uzavíratelné misky 600 ml dáme jogurt, sůl, pepř a přidáme nakrájené maso na velikost soust. Dobře promícháme a necháme klidně přes noc v lednici nebo alespoň 1…
Máte rádi polévku? Pak zkuste připravit zjednodušenou verzi kuřecí polévky na asijský způsob. Ve vzdálených tropických destinacích dobře vědí, čím potěšit chuťové buňky…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a…
2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu. Mrkev nastrouháme na hrubo. Cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Česnek, zázvor a čili…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Marhule si nakrájame na male kocky a vložíme variť do hrnca, akonáhle pustia šťavu, pridávame všetky ostatné suroviny. Na koniec pridáme nadrobno nakrájané chilli.…
Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou…
V olivovém oleji smícháme tymián, oregano, sezamová semínka, drcené chilli papričky a pepř. Brambory umyjeme, podélně rozkrojíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a…
Smícháme vodu, ocet, worcester, olej, hořčici, přidáme bobkový list, mletý pepř, koření, nakrájenou chilli papričku, sůl a hlívu. Vše vaříme 10 minut. Pak rovnáme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoce v Řecku: Symbolem jsou červená vejce. Odhalili jsme tajemství, jak je správně nabarvit!
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby
Pizza s vůní Orientu: Proč turecká placka lahmacun rozhádala fanoušky Kim Kardashian?