Klobásky s ostřejší náplní a bylinkami

Suroviny

4 pikantní klobásy
2 stroužky česneku
1 svazek míchaných bylinek
2 PL olivového oleje
2 červené chilli papričky / můžou být u sušená rajčátka
sůl
pepř
4-6 plátků anglické slaniny
pivo
cuketa nebo lilek

Postup přípravy receptu

  1. Nejříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.

  2. Prolisujeme česnek, bylinky (směs z pažitku, libečku, petrželky), které opereme pod studenou vodou, otřepeme, osušíme a najemno nasekáme.

  3. Smícháme s prolisovaným česnekem, papričkami a olivovým olejem (můžeme použít i nasekaná sušená rajčátka nebo feferonový krém).

  4. Vzniklou bylinkovou směs pečlivě vetřeme do vnitřních stran nařízlých klobásek, půlky k sobě přitiskneme a pevně obalíme plátkem slaniny. Pro jistotu spíchneme jehlou na ptáčky.

  5. Ochucené klobásky opatrně klademe na rozpálený gril. Občas je můžeme lehce potřít pivem. Podáváme s bílým pečivem a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád grilovanou zeleninu, může nakrájet na gril i vypocené plátky cukety nebo lilku, potřít je ostřejší směsí a za stálého obracení můžeme také opékat.

Komentáře k receptu Klobásky s ostřejší náplní a bylinkami

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sušené klobásy recept domácí klobásy na gril recept na sušene klobasy králíci klobasy anglické klobásky králičí klobásy na gril sušená klobása recept klobásy sušené recept klobasy na gril recept klobasy na gril domaci susene klobasy domácí klobásy na gril recept pikantní skopové klobasy bylinkové klobásy recept recept sušené klobásy sušená klobása domácí klobásy s bylinkami klobadi s bylinkami napln klobasek sušené klobásy recepty