Bramborový guláš s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Pokrmy z kuřecího masa jsou zpravidla zárukou velmi rychlého a i snadného pokrmu. Stejně tak je tomu i v tomto receptu na kuřecí perkelt. Kousky masa jsou ve směsi…
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo…
Indická kuchyně je výrazná, plná barev, vůní, chutí a zajímavého koření. Intenzivní chutě naleznete i v této rajčatové omáčce podávané s restovanými kousky marinovaného…
Výborné a zdravé bezlepkové jídlo které zahřeje nejen ty co se snaží minimalizovat maso ve svém jídelníčku. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí ve…
Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…
Máte chuť na bramborový salát? Vyzkoušejte tuto lehčí a osvěžující verzi bez majonézy. Brambory smíchejte s cibulí a kyselými okurkami a zalijte zálivkou z hořčice,…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Domácí játrovou paštiku nechystáme v kuchyni denně, protože výroba je trochu pracnější. Přesto se odhodlejte a zkuste ji připravit podle našeho receptu. Podávat ji…
Jemná a poctivá omáčka z brambor a cukety je letní dobrota, která voní domovem. Díky snadné přípravě a běžně dostupným surovinám ji zvládne uvařit i začátečník.…
Luxusní česká klasika, která si žádá trochu víc péče, ale výsledek rozhodně stojí za to. Kachna z kvalitního chovu s dušeným zelím na slavnostní stůl neodmyslitelně…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a pokrájané zemiaky. Zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vhodíme pokrájané…
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře promícháme.Pak přidáme…
Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do mističky. Přidáme prolisovaný česnek (může být i nakrájený) a všechny ostatní ingredience na marinádu a vše smícháme.Marinádou…
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu.Vhodíme do vařícího vývaru a…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…