Rajská omáčka z kořenové zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenKlasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete…
Toto téměř dietní jídlo je lehké a dobře stravitelné pro dospělé i děti. Těm navíc zvyšuje imunitu a podporuje jejich růst. Proto je skvělou volbou oběda či večeře nejen…
Mexická kuchyně nabízí spoustu různých pokrmů, které mají často jedno společné, jsou pikantní a obsahují fazole. Zapečené tortilly burritos, plněné povětšinou směsí…
Lahůdkové droždí v zavářce přidá pórkové polévce chuť i přidanou výživovou hodnotu. Uvaříte ji lehce a rychle. Do dvaceti minut bude stát talíř horké polévky na stole.…
Chcete mít nachystáno na sytou večeři nebo rychlý studený oběd? Uvařit vepřový bůček s kořením není složité. Pak jen ještě obalit v paprice a nechat zchladnout. Na chléb…
Kuřecí maso je velice variabilní surovinou a lze jej připravit na spoustu různých způsobů. Za necelou hodinu vaření zvládnete z kuřecího masa a zeleniny, vytvořit…
Obrácené pečené řízky jsou skvělou alternativou ke klasickému smažení – maso zůstane krásně šťavnaté, obal křupavý a navíc ušetříte čas u sporáku. Stačí je jen naskládat…
Krémové, syté a přitom snadno připravené – tyto špagety zvládnete uvařit během chvilky z pár základních surovin. Jemná smetanová omáčka obalí těstoviny a vytvoří jídlo,…
S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Rychlé jídlo z kuřecího masa s jemnou kari omáčkou na vás čeká pokud budete následovat tento recept. Doplňte pokrm oblíbenou přílohou a jídlo bude do hodiny na stole…
Celer je zelenina, která se dá koupit po celý rok. K němu stačí přidat další oblíbené druhy zeleniny, povařit ve vývaru a rozmixovat. S kapkou smetany pak dosáhnete…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Na sádle zpěníme cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme do zlatova.Následně přidáme hovězí nudličky, které jsou osolené, opepřené a zaprášené…
Nejprve si připravíme tortilly do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, že dáme ke kazde straně 1 tortillu tak, aby se zakrylo dno a zároveň přesahovaly přes okraje …
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Inspirací na snadné a rychlé obědy z jednoho pekáčku není nikdy dost. Marinovaná horní kuřecí stehna, pečená na cibuli a mrkvi jsou ideální volbou k víkendovému obědu.…
Výrazné a šťavnaté husí maso skvěle vynikne při dlouhém pomalém pečení. Jeho chuť doplníme švestkami a jablky, které pečeme spolu s masem. Plátky masa podáváme s ovocem,…