Rajčatový salát s cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme si cibuli a nakrájíme na kostky. Cibulku osolíme a necháme zesklovatět, alespoň 10 min. Omytá rajčata nakrájíme taktéž na kostky a přidáme k cibulce. Opepříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostky. Cibulku osolíme a necháme zesklovatět, alespoň 10 min. Omytá rajčata nakrájíme taktéž na kostky a přidáme k cibulce. Opepříme…
Lososa natrháme na menší kousky, cibuli nakrájíme na velice drobno, zelenou část na kolečka a vejce uvaříme na hniličku, ( vložíme do vroucí vody a vaříme přesně 7 minut…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Kaťák neboli katův šleh, to je klasika, která vyvolává vzpomínky na pikantní pokrm s nevalnou pověstí. Nejvyšší čas si připomenout, jak lahodné a vydatné jídlo to může…
Milionovou polévku oceníme, pokud potřebujeme uvařit vydatnou, ale jednoduchou a rychlou polévku. Stačí nám k tomu vývar, trochu kořenové zeleniny, krupička a bylinky.…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Sírovec žlutooranžový nebo též nazývaný choroš sírový, je opomíjenou houbou, ovšem má skvělou chuť, aroma a snadno se upravuje. Houbu připravte stejným způsobem jako…
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo si ji můžeme…
Kapusta je velmi chutná a neprávem opomíjená zelenina. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česneku. Jako přílohu můžete použít brambory…
Oblíbené těstoviny můžeme připravit na nespočet způsobů, smíchat s dalšími surovinami a výsledek bude vždy perfektní. Kvalitní slanina, zakysaná smetana, česnek a koření…
Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
Tento pokrm spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující jogurtovou omáčkou a křupavé gnocchi. Gnocchi dnes seženete v každém lepším supermarketu, jako chlazený výrobek ve…
Otevřeme konzervu, maso vyklopíme, seškrábneme sádlo a všechen tuk, který je kolem masa a dáme do hrnce.Nakrájíme cibuli a dáme restovat, mezitím nakrájíme maso na…
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek.Vložit na menší kostky nakrájené…
Fazolové lusky jsou velice oblíbenou přílohou nejen ke grilovanému masu. Pokud je orestujete společně se slaninou, získáte tak skvělý doplněk k výbornému jídlu. Jejich…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…