Kolínkoto s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Jsou jednoduchou ale přesto chuťově výjimečnou přílohou, která doplní maso, zeleninu, ryby, nebo vegetariánská jídla. Mají jemnou konzistenci a svěží cibulový nádech.…
Tradiční zdravou pochoutkou je kysané zelí s mrkví, které má zajímavou sladkokyselou chuť. Díky jednoduché přípravě a přirozenému procesu kvašení získá pokrm nejen…
Polévky jsou nenáročnou a nedílnou součástí našich jídelníčků. Jejich příprava je mnohdy na pár minut a talíř teplého pokrmu je na stole. Připravte si třeba tuto…
Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude…
Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát.Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme…
Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát.Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme…
Uzené maso uvaříme ve vodě s přídavkem neoloupané cibule, nakrájené na čtvrtiny, neoloupaného hrubě pokrájeného česneku, drceného kmínu, pepře a bujónové kostky. Uvařené…
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Kdo rád…
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Tento rýžový pokrm je velmi rychlý a dobrý, navíc není suchý. Rýži stačí v zapékací misce promíchat s mletým masem, zeleninou a vodou a vše nechat péct. Jídlo podáváme…
Víte, že i dýni můžete připravit jako přílohu? Právě díky specifické struktuře dostala dýně špagetová své jméno. Vyzkoušejte ji připravit s mletým masem podobně jako…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Na lahodné fazolové polévce s masem z uzeného kolena si doopravdy pochutnáte. Talíř této polévky vás krásně zasytí a postačí jako hlavní obědové jídlo. Neváhejte a…
Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme.Na pánev dáme kapku oleje, nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky šunku, slaninu a na plátky žampióny.Vše orestujeme, přidáme…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Spolu s podzimem přichází také sychravé počasí, ve kterém nám přijde k duhu talíř teplé zeleninové polévky. Krémová polévka z pečené zeleniny je skvělým způsobem, jak…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme. Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a…
Brokolici si rozdělíme na růžičky a dáme na 10 minut povařit do osolené vody.Pak ji vyndáme a položíme do vymazané zapékací misky. Na ni poklademe plátky cibule, salám…
Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.Přidáme…
Zpěníme cibuli nebo pórek,dáme na kousky nakrájená játra,přidáme kečup a smetanu.Uvařené těstoviny smícháme s játry.
Uzená žebírka vložíme do papinového hrnce, přidáme mrkve, petržel a cibuli a zalijeme asi třemi litry studené vody, snad trošku osolíme. Já osolila až se polévka uvařila…