Krkovice na zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Vlašský salát je naprostá klasika všech lahůdkářských prodejen. Ale můžete si ho snadno připravit i doma. Jen je nutné vše jemně pokrájet nebo stačí i nastrouhat. Navíc…
Celer nastrouháme nahrubo, brambor nadrobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky (pokud máme velké mrkve, také).Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme zeleninu,…
Zapečené houby s olomouckými syrečky jsou originální pochoutkou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace vytváří dokonalou souhru, která potěší vaše chuťové buňky. Tento…
Na tuto polévku radí autorka použít výhradně klasickou dýni. S pevnou a křupavou texturou po uvaření. Jen tak docílíte tu správnou dýňanku - jak ji nazývají na Šariši,…
Jednoduché a rychlé vaření ocení v dnešní uhnané době každý. Skvělou omáčku třeba k těstovinám můžeme připravit z různé sezónní zeleniny. Tu stačí upéct doměkka,…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Roládu připravujeme sladkou nebo slanou, zpravidla pak při slavnostnější příležitosti. Z brambor však můžeme připravit takový roládový plněný knedlík třeba i ve všední…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půlkolečka (proužky). Na pánev…
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, na nudličky nakrájenou klobásu, dáme osmahnout, přidáme papriku, zalijeme vývarem a povaříme.Do…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak a pokrájané zemiaky. Zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky skoro uvarené, vhodíme pokrájané…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…