Korunovační kuře
Recept ještě nebyl hodnocenKuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu nebo pomeranče, lžíci másla, špetku soli,…
Rybu vykostíme a umeleme nebo rozmačkáme řádně vidličkou. Máslo utřeme do pěny, přidáme rybu, drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.…
Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto rozdělíme na 10 ks. Připravíme tartaletkové formičky 12,5…
Uvaříme brambory. Zapékací talíř vymažeme olivovým olejem, dáme na něj nakrájené, uvařené brambory.Na brambory dáme nakrájená natvrdo vařená vejce. Posolíme,pokmínujeme…
Oloupanou batátu nakrájíme na malé kostky a dáme uvařit doměkka. Quinou propláchneme na hustém sítě, dokud z ní nepoteče zcela čirá voda. Pak ji nasypeme do hrnce,…
Osolíme vroucí vodu, povaříme špagety a scedíme. Špagety dáme do misky. Tuňák pokapeme dle chuti citronem a dáme na špagety. Vše přizdobíme nakrájenou lahůdkovou…
Maso je dobré namarinovat dopředu. Tudíž jsem si v misce smíchala med, šťávu z trochu vysušeného citronu, místo kůry jsem dala citronovou trávu, prolisovaný česnek, olej…
Krupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat. Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 min. Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého…
Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2 až 3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci.…
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6…
Máslo necháme změknout, do misky k němu přidáme sůl, pepř a lžičku papriky a dohromady utřeme dohladka.Omyté ředkvičky dobře osušíme a nakrájíme na malé kostičky,…
Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek. Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a…
Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek. Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a…
Slepici vaříme v osolené vodě na polévku spolu s kuličkami pepře a nového koření (6+3 nebo podle zvyku). Téměř doměkka uvařenou slípku naporcujeme, (do omáčky používám…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem, dáváme je…
Nejprve si připravíme citrony. Z jednoho ostrouháme kůru a posléze vymačkáme šťávu a dáme zatím stranou. Druhý nakrájíme na kolečka. Do kastrůlku dáme vařit 150ml vody…
Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na…
Platky ryby osolime, pokminujeme, opeprime a polozime na plech potreny olivovym olejem a maslem a zasypeme cibulkou, potom pridame 1 lzici kecupu nebo raj.protlaku. …
V konvici spražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám. Osladím, ocitronuji…
Zeleninu nakrajet na platky, cibuli na klinky, cesnek jen vyloupat strouzky, vse posypat korenim, soli a cukrem a zakapnout octem. Polozit na pecici papir a navrch dat…
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat.…
Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou…