Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 314 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 1,80 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 28,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
Cizrnu uvaříme do měkka a scedíme ji. Osolíme ji až ke konci varu. Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo.Do misky dáme hořčici…
Zeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Výborné karbanátky vonící česnekem a majoránkou na kterých si pochutná celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory a zeleninový salát. Kdo by měl pocit, že…
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme. Dáme vařit do studené vody asi na 1 až 1 1/2 hodiny - každopádně do…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc…
Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde…
Zkombinovat čerstvou zeleninu se sterilovanou cizrnou, kuskusem a cuketou je skvělý nápad. Přesvědčte se o tom a zkuste připravit jídlo podle našeho receptu. Zdravě si…
Kuskus připravíme podle návodu a necháme stranou. Zeleninový vývar přivedem k varu a vložíme do něho očistěné, pokrájené celerové řapíky, kolečka mrkve, papriku a…
Cizrna je luštěnina podobná hrachu, ale je větší, má žlutou barvu a tvarem připomíná lískový oříšek. I chutí připomíná oříšky, zvláště když ji opražíme v oleji. A navíc…
Cizrna je celosvětově třetí nejvýznamnější luštěninou po hrachu a fazolích. Obsahuje řadu živin, včetně bílkovin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže.…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný jednoduchý pokrm plný vitamínů. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou (např. mrkev, řapíkatý celer,…
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Rajčata nakrájíme na měsíčky, okurku a cibulku na drobné kostičky. Cizrnu, kukuřici a zeleninu dáme do misky, přidáme posekané bylinky a ochutíme limetkovou šťávou,…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Cizrnové kari připravíme z uvařené cizrny, kterou ochutíme spoustou voňavého koření. Přidáme nasekaná rajčata a papriku. K lehce pikantnímu kari se jako příloha hodí…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Retro okénko: Fialky se kdysi vyráběly z opravdových květů fialek. Tyto voňavé bonbóny stály 1 Kčs, teď za sáček dáme 50 Kč
Dny Marianne 2023: Keramická bábovka, kuchařské knihy, kurzy vaření a další super dárky pro všechny gurmány
V Prostřenu se budou servírovat křupavé předkrmy. Jaký je rozdíl mezi topinkou a bruschettou?