Bramborový salát s cizrnou a rukolou

maris Kuchařka: maris

Saláty 11 názorů

Suroviny

500 g brambor
250 g uvařené cizrny
1 velká hrst rukoly
2 lžíce plnotučné hořčice
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
vejce uvařená natvrdo - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu zchladnout.

  2. Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej, až vznikne hladká zálivka.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme a ještě vlažné zalijeme hořčičnou zálivkou. Promícháme s cizrnou (připravenou podle návodu) a vychladíme.

  4. Salát dokončíme přidáním rukoly, opepříme a obložíme vejci.

Poznámka

Cizrnu můžeme použít i knzervovanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 256 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát s cizrnou a rukolou

Tématické fráze: bramborový salát s cizrnou rukola recept selsky bramborovy salat s cizrnou bramborový salát s rukolou salát s rukolou bramborový salát salát rukola rukolovy salat s cizrnou cizrnovový bramborový salát netradiční bramborový salát s cizrnou cizrnový salát s rukolou salát s brambory a cizrnou rukolový salát s ciznou

Zapomněl/a jsem heslo