Salát z cizrny a fazolí
Recept ještě nebyl hodnocenVýživný salát z luštěnin má jednoduchou a rychlou přípravu díky využití konzerv. Ve spojení se zelím a jarními bylinkami bude i úžasnou vitamínovou bombou. Sezóna…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výživný salát z luštěnin má jednoduchou a rychlou přípravu díky využití konzerv. Ve spojení se zelím a jarními bylinkami bude i úžasnou vitamínovou bombou. Sezóna…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme…
Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Cizrnu vsypeme do misky, přidáme nakrájená cherry rajčátka, nasekanou bazalku, citronovou šťávu a olivový olej. Vše pořádně promícháme. Salát ochutíme solí, pepřem a…
Do mísy robotu nebo mixeru dáme uvařenou cizrnu, javorový sirup, jedlou sodu, máslo, vanilkový extrakt a špetku soli. Rozmixujeme do hladkého těsta. Přimícháme…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, tahini pastu a restujeme. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony, oloupaná a nakrájená rajčata a drobně…
Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme…
Vše rozmixujeme dohladka, mažeme na chléb nebo pečivo.
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť. Potom odkryjeme, načechráme vidličkou a necháme vychladnúť.K vychladnutému…
Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou.…
Olej, tymián, rozmarýn, 1 rozdrcený stroužek česneku, kmín a sumac jsem si smíchala v misce. Směsí jsem potřela kuře z obou stran a i pod kůží. Pak jsem jej ještě z obou…
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Nakrájené maso osolíme, opepříme, okořeníme kořením a na troše oleje opečeme ze všech stran. Zvolíme kastrol vhodný do trouby. Opečené maso vyndáme do misky. Přilijeme…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme přecezenou cizrnu, prolisovaný česnek, sůl a pepř.Orestujeme, rozmixujeme a necháme vychladnout.Pak přidáme nasekanou…
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme jemné plátky šalotky (několik si necháme stranou na ozdobu) a kostičky slaniny.Necháme zesklovatět a posypeme paprikou. Necháme ji…
Žampiony očistíme, (já je i loupu, ale není nutné) a nakrájíme na plátky.V hrnci rozehřejeme máslo a houby na něm restujeme. Mírně osolíme, přisypeme mouku, krátce…
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, řapík na proužky.V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme…
Výživné a zdravé pomazánky jsou vhodné nejen na večeři, ale třeba i na slavnostní pohoštění. Mrkev spolu s cizrnou, ořechy a kořením rozmixujeme na pastu, kterou…
Cizrna je výborná luštěnina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Podle tohoto jednoduchého receptu uvařenou cizrnu podusíme s rajčaty v zeleninovém vývaru a…
Suroviny smícháme v míse. Osolíme, opepříme.Šťávu z limetky, olej a česnek smícháme do hustější konzistence a přelijeme přes salát.
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Grenadýr z jednoho pekáčku: Jednoduché jídlo se dá přichystat i ze zbytků, stačí pár ingrediencí a na stole je voňavá dobrota
Začal samosběr malin a ostružin: Úroda je velká, za kilo dáte pouze 139 korun a na farmě rádi uvítají i děti
Poctivý punčák vonící rumem. Upečený podle receptu Josefa Maršálka bude lepší než z cukrárny