Cizrna s mrkví a sázeným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenNamočenou cizrnu minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc uvaříme do měkka - cca 40 minut.V závěru přihodíme mrkev nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme dle chuti. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočenou cizrnu minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc uvaříme do měkka - cca 40 minut.V závěru přihodíme mrkev nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme dle chuti. Na…
Cícer namočíme na 12 hodín. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, pridáme namočený cícer, na kúsky narezanú mrkvu, ligurček, zalejeme vývarom a varíme…
Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýni oloupeme a…
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka a dáme stranou. Cuketu nakrájíme na proužky, posypeme bazalkou a společně se špenátem chvilku podusíme. Před koncem…
Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme.Opečenou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, Nivu rozdrobíme. Vše promícháme a přidáme lžíci oleje.Smícháme…
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním…
Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové…
Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky. Na oleji si zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme…
Cizrnu zalijte studenou vodou, přidejte sodu a nechte stát 12-24 hodin.Druhý den cizrnu slijte, propláchněte a s ostatními surovinami rozmixujte na hladší hmotu.…
Pánev potřete olejem, cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte. Přidejte kari pastu a vařte ještě 1 minutu, aby se…
Všechny suroviny vložíme do kuchaňskéh mixéru a rozmixujeme je do krému.Hummus v misce nebo na talířku maličko pokapeme dobrým olivovým olejem a lehce posypeme kayenským…
Výživný salát z luštěnin má jednoduchou a rychlou přípravu díky využití konzerv. Ve spojení se zelím a jarními bylinkami bude i úžasnou vitamínovou bombou. Sezóna…
Okurku, rajčata a cibulky nakrájíme na drobné kousky.Cizrnu propláchneme a necháme okapat, z tuňáka slijeme šťávu a oboje smícháme se zeleninou.Salát zakápneme olivovým…
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Zeleninová pomazánka, která nás svou chutí přenese na slunné pobřeží. Cizrna, olivy a česnek se dokonale spojí v hladké konzistenci. Pomazánku můžete podávat jako dip k…
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…
Zkombinovat čerstvou zeleninu se sterilovanou cizrnou, kuskusem a cuketou je skvělý nápad. Přesvědčte se o tom a zkuste připravit jídlo podle našeho receptu. Zdravě si…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Červená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento…
Falafel – křupavé cizrnové krokety podávané s bylinkovým dresinkem a kuskusem, vás alespoň na okamžik přenesou do zemí Blízkého východu. Příprava klíčené cizrny je sice…