Cizrnové kuličky v rajčatové omáčce

Miska_K Kuchařka: Miska_K

Doba přípravy: 40 minut 4 porce po 200 g Dietní recepty , DIA 0 názorů

Suroviny

Na kuličky:
250 g syrové cizrny (předem namočené - ideálně přes noc a propláchnuté)
1 cibule
4 stroužky česneku
75 ml vody
sůl
čajovou lžičku římského kmínu, kurkumy, chilli, mletého koriandru, mletých hořčičných semínek
Na omáčku:
300 g loupaných rajčat
2 menší mrkve
2 polévkové lžíce olivového nebo řepkového oleje
sůl
hrst čerstvé nebo sušené bazalky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na kuličky dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou konzistenci. Vodu přidáváme postupně podle potřeby. Hmota by měla být hustší, aby se kuličky daly snadno tvarovat.

  2. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, které uložíme na plech vystlaný papírem na pečení. Pečeme 25–30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Cca v polovině pečení otočíme kuličky na druhou stranu. Jestliže chceme, aby byly kuličky křupavější, pár minut před dopečením zapneme gril.

  3. Mezitím nakrájíme mrkev na kostičky a krátce podusíme na oleji, přidáme rajčata se šťávou. Vaříme asi 20 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme bazalku, můžeme přidat trochu soli. Podle potřeby přidáme vodu, abychom získali přiměřeně hustou omáčku.

  4. Podáváme s listovou zeleninou (salátem, špenátem...)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnové kuličky v rajčatové omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuličky z mleté cizrny

Zapomněl/a jsem heslo