Lehká a osvěžující stracciatella
Recept ještě nebyl hodnocenStracciatella je nejen oblíbenou příchutí zmrzliny. Smetanová chuť protkaná čokoládou, to je také bohatá vrstva krému na tomto dortu. S jemným kakaovým piškotem tvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stracciatella je nejen oblíbenou příchutí zmrzliny. Smetanová chuť protkaná čokoládou, to je také bohatá vrstva krému na tomto dortu. S jemným kakaovým piškotem tvoří…
Stracciatella je nejen oblíbenou příchutí zmrzliny. Smetanová chuť protkaná čokoládou, to je také bohatá vrstva krému na tomto dortu. S jemným kakaovým piškotem tvoří…
Smícháme suché přísady, přidáme máslo, vejce a uděláme těsto.Tvoříme hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, hrudky zmáčkneme na placičky, např. vidličkou…
U máslových croissantů vás může odradit jejich příprava, proto jsme pro vás nachystali jednodušší recept, který sice také zabere nějaký ten čas, ale výsledná práce se…
Mouku smicháme se solí, práškem do pečiva, skořicí, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Do těsta nakonec přidáme…
Listové těsto nás vždy zachrání, když je potřeba něco rychlého ke kávě. Tato forma šátečků s vanilkovým pudinkem oslazená čokoládou je rychlá a zvládne jí i začátečník.…
Malý moučník do ruky, který je nejoblíbenější u dětí a zvládnou jej upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Řeč je o vláčných muffinech, vonících po banánech a s…
Pokud máte chuť na něco sladkého, upečte tyto výborné koláčky z kynutého těsta. Koláčky naplňte makovou náplní s džemem, skořicí a čokoládou a ozdobte mandlemi. Místo…
Víkendy patří mezi nejčastější příležitost k pečení moučníků a zákusků. Mezi oblíbené patří rozmanité řezy na plechu. Upečete těsto, lité, piškotové či třené, potřete…
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou…
Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích…
Vynikající pohár s vanilkovou zmrzlinou přelitou horkými malinami, ozdobený šlehačkou, malinami a strouhanou čokoládou jistě potěší vašeho partnera či partnerku při…
Milovníci čokolády si tady přijdou na své! Francie je kolébkou luxusních moučníků a tento dort mezi ně patří. Můžeme ho servírovat jen tak, nebo obohatit sezonním ovocem…
Krém, který můžete používat na zdobení cupcakes, řezů i dortů. Připravíte ho velmi snadno pouze ze tří surovin o stejné teplotě. Vyšlehejte ho do jemné pěny a oslaďte…
Máte rádi palačinky? Vyzkoušejte jablečné. Stačí jen přidat do těsta strouhaná jablka, skořici nebo skořicový cukr a podzimní varianta je na světě. Přidejte šlehačku a…
Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou?…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků a lehce promícháme. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové…
Nejdříve spaříme švestky v horké vodě, aby změkly, přecedíme a necháme na sítu okapat.Potom je vypeckujeme, pokud nemáme již bez pecek.V hrnečku rozpustíme máslo,…
Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo…
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…