Jablkovo- skořicové šneky s polevou z bílé čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenV robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Řepy umyjeme, neoloupané uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Nastrouháme je nahrubo a ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Přidáme kousek bílé části cibulky a olej.…
Maso pokrájíme na menší kousky, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Přes noc necháme uležet. Maso vložíme do rozehřáté trouby a pod pokličkou jej pečeme 15…
Cukr vymícháme s olejem a rozmačkanými banány.Přidáme mouku, vejce, pudink a olej, vanilkový cukr a kypřící prášek a vyšleháme těsto.Nakonec vmícháme kandované ovoce…
Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.Smícháme marinádu, do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24…
Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a…
Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a…
Z uvedených smíchaných surovin upečeme v kulaté formě, vystříkané olejem, korpus (ve vyhřáté troubě na 160 st. to trvá asi 15 minut, zkusíme špejlí). Korpus můžete…
Z uvedených smíchaných surovin upečeme v kulaté formě, vystříkané olejem, korpus (ve vyhřáté troubě na 160 st. to trvá asi 15 minut, zkusíme špejlí). Korpus můžete…
Ananasova marinada: Smichame dohromady ocet, ananasovy dzus, hnedy cukr, cesnekovy prasek, cesnek a povarime, ad se rozpusti cukr. Nechame vychladout a nechame prez noc…
Ananasova marinada: Smichame dohromady ocet, ananasovy dzus, hnedy cukr, cesnekovy prasek, cesnek a povarime, ad se rozpusti cukr. Nechame vychladout a nechame prez noc…
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta…
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta…
Urodilo se vám na zahradě víc cuket a paprik? Proměňte je ve výbornou domácí zeleninovou hořčici! Má jemnější, ale zajímavou chuť a skvěle poslouží všude tam, kde běžně…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Tento chutný koláč kombinuje skvělý korpus z vloček a lískových oříšků, sladká opékaná jablka a voňavý vanilkový pudink. Navíc při přípravě nepoužijeme žádné živočišné…
Tento chutný koláč kombinuje skvělý korpus z vloček a lískových oříšků, sladká opékaná jablka a voňavý vanilkový pudink. Navíc při přípravě nepoužijeme žádné živočišné…
S příchodem podzimu se na stole krásně vyjímá sladké pečené ovoce. Jablka v županu z listového těsta, doplněná rozinkami a skořicí, se zlatavě upečou a vytvoří lahodný…