Sušenky Baileys s krémovou náplní

Hella Kuchařka: Hella

50 ks Moučníky , Drobné pečivo 5 názorů

Suroviny

Těsto:
80 g másla
80 g krupicového cukru
80 g hnědého cukru
1 vejce
200 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1,5 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
250 ml likéru Baileys
Náplň:
150 g másla
150 g moučkového cukru
5 lžic likéru Baileys
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér.

  2. Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek.

  3. Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 - 12 minut.

  4. Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly.

  5. Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášejte sáčkem s ostře řezanou špičkou.

Poznámka

Já jsem nepekla z tohoto drahého likéru, ale potřebovala jsem nějak zužitkovat nevhodný dárek, který jsem dostala (viz foto). I zde na Topkách je mnoho receptů na výrobu domácího likéru podobného Baileys, který by se dal využít.

Nakonec by se mohl použít i vaječný likér, ale scházela by tomu ta karamelová chuť.

Já jsem nedělala hromádky lžící, je to moc zdlouhavé. Já použila igelitový zdobící sáček s dírou asi 1,5 cm (stačí pevnější igelitový sáček) a jak z něj těsto pomalu vytékalo, ukrajovala jsem ho nožem. Ale to chce trochu zručnosti.

Z tohoto množství byly celkem 4 plné plechy a více než 100 ks placiček, ale bleskově mizely, nebylo je třeba ani slepovat.

Pečivo je velmi, velmi jedlé!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 632 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušenky Baileys s krémovou náplní

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Danca: To vyzkoušej, nebudeš zklamaná ani ty, ani hosté. A navíc je to velmi rychlé. Od navážení surovin do upečení to netrvá ani hodinu.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Hello, a já jsem si říkala, jak to máš tou lžičkou krásné, jednu sůšu jako druhou, že já bych to musela asi dělat pytlíkem... a pak jsem si přečetla tvoji poznámku:-D:yes:
    Musí to být dobrota,v sobotu máme oslavu, tak je asi vyzkouším:-p:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

  • Ivana79 Ivana79

    Už to vidím,že sa zas pred Vianocami nebudem vedieť rozhodnúť čo skôr vyskúšať :-8 Vyzerajú výborne :-*:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :yes: Helka, veľmi šikovné:yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: láďa hruška bejlis domácí baileys láďa hruška domácí baileys ládi hrušky láďa hruška baileys domácí likéry baileys láďa hruška domácí baileys omniovky recepty ládi hrušky bejlís baileys podle ládi hrušky baileys sušenky baileys od ládi hrušky recept na baileys sušenky baileys recept na beilis lada hruška recepty ladi hrusky baileys beilis ladi hrusky bejlis recept podle ladi hrusky domácí baileys podle hrušky láda hruška bejlíz lada hruska susa rezy