Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…
Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme vanilkový i krupicový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustější pudink. Povaříme ho cca 2 minuty, odstavíme a…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Vydařená úroda sladkých hrušek a vy přemýšlíte, jaký moučník zase připravit? Vyzkoušejte tento švédském inspirovaný koláč. Plátky hrušek jsou spojeny sladkým vanilkovým…
V míse promíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce, olej, marmeládu, rum a mlékem zadělejte lité těsto. Nalijte na vymazaný a polohr. moukou vysypaný plech. …
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu, 60 g (ml) vody a krátce povaříme, až jsou meruňky měkké. Odstavíme a ponorným mixérem…
Presatou mouku, sul a cukr smichame.Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.Nakonec vmichame…
Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout. Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a…
1. Vajíčka vyfoukneme jen jednou trošku větší dírkou (velikost zvolíme dle vlastního uvážení tak, aby se dalo vpravit těsto). Vypláchneme vodou, vyvaříme ve vodě se solí…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Ideální recept na zužitkování přezrálých slaďoučkých banánů, které již nás svým vzhledem nelákají k zakousnutí. Jednoduchým zpracováním a zmražením si můžeme připravit…
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem…
Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme.Připravíme žmolenku.Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto),…
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Odebereme 10 půlek jader a ostatní ořechy jemně nastrouháme. Zapneme troubu na 180 ° C a plech 34x36 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce s cukrem šleháme nejlépe ručním…
Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 32x23 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a…
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem. Vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 28 cm a vložíme do remosky. Pečeme asi 40 minut, ale v polovině…
Rýži propláchneme, scedíme a vsypeme do osolené vařící vody. Po uvaření zchladíme a necháme na cedníku důkladně okapat.Ostružiny vložíme do rendlíku, přidáme cukr,…
Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem…
Připravíme drobenku - všechny suroviny v míse promačkáme prsty, až se spolu spojí a budou se drobit.Pekáček vymažeme nebo vystříkáme sprejem na pečení.Dvě třetiny…
Čerstvé maliny opláchneme, vložíme do malého rendlíku, přidáme 60 g (ml) vody, a velmi krátce povaříme.Propasírujeme přes husté síto - cedník, přidáme cukr smíchaný s…