

Bublanina z hrníčku
Suroviny 5 porcí
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- citronová kůra + šťáva
- sezonní ovoce (použila jsem jahody)
Postup přípravy receptu
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem do hladké pěny, přimícháme mouku s kypřicím práškem, olej a citronovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme sníh z bílků.
Hustší těsto plníme do předem vymazaných a moukou vysypaných hrníčků. Plníme do 3/4 hrnečku, přidáme ovoce, které vtlačíme do těsta.
Pečeme při teplotě cca 170°C.
Poznámka od kuchařky
Inspirace časopis chef Gurmán
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bublanina z hrníčku
-
Dělala jsem z poloviční dávky s třešněmi a je výborná!! Dnes opakuji, ale s jahodami
Přidávám foto s třešněmi. Měla jsem z poloviční dávky 5 zapékacích mističek. Dávám zasloužený bodík
+
-
Parááda!!! Já to mám v hrníčkové kuchařce a tak jsem to tady chtěla vložit, ale fakt jsem se moc snažila to předem najít
a našla!! Takže, pokud nevadí, přidávám foto a mám radost, že jsem nemusela psát recept!! Vypadá to moc hezky, ještě je to teplé, ale určitě bude chutnat.
Mám to s borůvkama
-
Bublanina opravdu vynikající už jsem dělala dvakrát, přidávám foto
-
Zkoušela jsem a nechutnala jako pravá domácí bublanina tudíš palec dolů
-
Vypadá to nádherně
+1
-
zkusil jsem
-
Děkuji
voda není potřeba. Pekla jsem to jako normální koláč atd...
-
Vypadá nádherně! Hned upeču!!! Jen se chci zeptat, jestli není potřeba dát do trouby hrnečky v pekáčku s vodou.
-
to vypadá úžasně určitě prubnu udělat
-
Nádherné
-
Krásná práce
-
-
Ivonkooo, to je ale nádhera
-
Parádní kousek
-
krasa, nadhera...nemam slov