Marokánkové hrudky
Recept ještě nebyl hodnocenMezi vánoční cukroví, které na sváteční tabuli nikdy nesmí chybět, patří marokánkové hrudky, ozdobené čokoládovou polevou. Příjemně voní po oříšcích a kandovaném ovoci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi vánoční cukroví, které na sváteční tabuli nikdy nesmí chybět, patří marokánkové hrudky, ozdobené čokoládovou polevou. Příjemně voní po oříšcích a kandovaném ovoci,…
Marokánky jsou naše tradiční cukroví i přes to, že kořeny mají nejspíš v samotné Itálii. Na vánočním stole mají nezastupitelné místo. Vyzkoušejte tento recept a potěšte…
Skvělé mandlové cukroví s voňavým vanilkovým krémem se rychle zařadí do vaší vánoční kolekce. Příprava podle našeho postupu je velmi snadná a určitě ji zvládne i…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Skvělé kakaové sušenky, které jsou na povrchu křupavé, ale vevnitř krásně vláčné. Tak přesně to jsou "crinkles". Přidáváme kvalitní tmavou čokoládu a před upečením…
Muffiny získávají v posledních letech čím dál více na oblibě. Dají se totiž připravit rychle, jednoduše a pokaždé jinak. Podle tohoto receptu zvládneme upéct skvělé…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Krém, se kterým lze plnit a nazdobit cukroví nebo jej naservírovat jen tak do poháru a přidat ovoce. To vše se dá udělat s lahodným čokoládovým krémem. Jeho…
Banánové muffiny s čokoládou jsou nekonečný evergreen, stejně jako ty borůvkové. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale hodí se i jako svačina na výlet. Banány dodávají…
Také milujete oříšky v karamelu? Pojďte si je s námi udělat podle tohoto jednoduchého receptu, který s trochou šikovnosti zvládne každý. Postačí ořechy, cukr a troška…
Hrníčkových receptů není nikdy dost, protože jsou praktické a rychlé. Tentokrát pro vás máme recept na nadýchaný perník, který krásně voní kořením. Vláčný je díky…
Žloutkový krém je nepostradatelnou součástí některých dezertů. Ať už se chystáte na věnečky, plněné košíčky, dorty nebo jiné dobroty, tento recept zajistí, že náplň bude…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Laskonky mají sice andělské vzezření, ale jejich chuť je velice hříšná. Křehoučké bílkové oválky s kokosem protřeme lahodným krémem s kávovou chutí a povrch dozdobíme…
Tento vynikající, rychlý nepečený dort z piškotů a jablek nám dělávaly babičky v dětství. Jablečný dortík je perfektní nejen na oslavu, ale i jako svačinka. Bez špetky…
Tuto dobrotu se hodí mít schovanou v lednici. Připravíte z něj skvělý krém, nebo ho můžete použít na polití dezertů, palačinek či pudinku. I samotný je vynikající a…
Milovníkům bílkového cukroví srdce jen zaplesá, když se křehké těsto doslova rozplyne na jazyku. Příprava laskonek se může zdát složitá, nejdůležitější je však vychytat…
Jednoporcové vánočky se hodí v adventním čase. Ať už pro kolegy z práce, kamarády, návštěvu příbuzných, nebo jen tak pro radost. Určitě je můžete připravit chvilku…
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou…
Tyto kuličky, které vzhledem připomínají rovnou z hlíny vykopané brambory, jsou u nás nejoblíbenější vánoční cukroví. Na přípravu jsou snadné a bez pečení. Dovnitř…