Jablečný koláč 2
Recept ještě nebyl hodnocenKlasika která nikdy nezklame. Sladká vůně pečených jablek vykouzlí útulnou atmosféru domova. Jablečný koláč je ideální na rodinné odpoledne nebo šálku čaje. Rychlý koláč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasika která nikdy nezklame. Sladká vůně pečených jablek vykouzlí útulnou atmosféru domova. Jablečný koláč je ideální na rodinné odpoledne nebo šálku čaje. Rychlý koláč…
Tartaletky s jablky a karamelem jsou malé sladké potěšení, které spojuje křehký základ, jemný tvaroh a šťavnatá jablka se skořicí. Sladký karamel a čerstvá meduňka jim…
Pokud nevíte, co rychle připravit vašim hostům, pak je tato skořicová rychlovka s jablky jasným favoritem. Ideální pro zimní období, kdy kuchyň krásně provoní skořicí a…
Dušené hovězí na lesních houbách patří mezi klasické pokrmy, které propojují šťavnaté maso a bohatou vůni hub. Maso si díky pomalému dušení uchová svou chuť. Skvěle…
Opravdu pro každou příležitost se hodí moučník v podobě tvarohové bábovky, která je plná sušeného ovoce. Bábovka zůstane díky tvarohu krásně vláčná a sušené ovoce, které…
Svěží příloha která zpestří nejen sváteční stůl. Díky jednoduché marinádě získá jemně sladkokyselou chuť a krásně křupavou strukturu. Skvěle se hodí k pečeným masům,…
Taštičky z plundrového těsta jsou nadýchané a vláčné nejen díky použitému druhu těsta, ale také díky voňavé náplni z mascarpone, skořicového cukru a kapky rumu. A pokud…
Letmý závan léta, borůvkový tunel, vám zpříjemní všední den i rodinnou oslavu. Piškotový tunel s borůvkovou náplní je rychle hotový a snadný na přípravu. Věřte, že svou…
Zlatavé, křehké a voňavé – tyto větrníčky z listového těsta ukrývají jemnou jablkovou náplň se skořicí. Jsou hotové raz dva, vypadají efektně a chutnají jako z cukrárny.…
Pagáče patří mezi tradiční pečivo slovenské i maďarské kuchyně. Na ně je potřeba připravit kynuté těsto, které je proloženo tukem a po vyválení a upečení pak jednotlivé…
Tyhle originální jednohubky vypadají jako s rybou, ale překvapí svou chutí – místo matjesů v nich hraje hlavní roli marinovaná cuketa. Skvěle se hodí na letní posezení,…
Připravíme si náplň. V misce smícháme: tvaroh, cukr, 1 vejce a 1 bílek, přidáme šťávu z půlky citronu a strouhneme trošku citronové kůry. Listové těsto rozválíme na…
Povolené máslo, cukr, vejce a mléko našleháme do světlé pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a šleháme dál, až je těsto nadýchané. Nádobu na vlnění si vytřeme olejem…
Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme pečícím papírem formu, ve které chceme péct (kulatou nebo hranatou). Ve větší misce promícháme prosetou mouku s práškem a cukry…
Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme pečícím papírem formu, ve které chceme péct (kulatou nebo hranatou). Ve větší misce promícháme prosetou mouku s práškem a cukry…
Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné…
Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime.…
Vynikající linecký koláč s tvarohovou náplní a meruňkami si zamilujete od prvního sousta. Bohatá tvarohová náplň voní vanilkou a meruňky ji skvěle doplňují. Koláč vám…
Vynikající linecký koláč s tvarohovou náplní a meruňkami si zamilujete od prvního sousta. Bohatá tvarohová náplň voní vanilkou a meruňky ji skvěle doplňují. Koláč vám…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Nepečená vajíčka ze sušenek jsou sladkým potěšením s jemnou chutí másla, kakaa a ořechů. Stačí pár ingrediencí, trocha tvořivosti a máte krásné velikonoční mlsání pro…
Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do…
Mražené ovoce necháme roztát. Těsto: 1) Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak přidáme polovinu cukru a zase šleháme. 2) Z…
V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a dáme trochu ohřát. Rohlíky nakrájíme na plátky, namáčíme v ohřátém mléce se žloutky a skládáme do…