Litá buchta s bílou čepicí
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Cesto: Do horúcej vody dáme ceru roztopiť , pridáme múku a soľ, uvaríme hustú kašu.Necháme vychladnúť a pridáme po jednom vajíčka. Rozdelíme na 2 časti , dáme na plech…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Bezové květy obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Můžete z nich připravit vlastní med, který je velice snadný na přípravu. Navíc bude skvělým pomocníkem v zimě,…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…
Dvě suroviny mnohdy stačí k tomu, abychom připravili skvělé cukroví. Nejinak je tomu u těchto bílkových pusinek, na které je potřeba pouze vyšlehat bílky s cukrem. V…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…
Cupcakes jsou malé kompletní dortíky. Čím méně máte těsta, tím více krému a ozdobiček na ně použijte. Dortíky jsou velmi oblíbené pro svoji rozmanitost a vcelku rychlou…
Vypeckované švestky posekáme, dáme do hrnce, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Minutu před koncem vaření přidáme ostatní suroviny.Necháme 24 hodin odležet, poté plníme…
V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Rozválíme si každé těsto na placku, připravíme náplň smícháním všech ingrediencí na plech, vyložený pečícím papírem. Dáme jedno rozválené listové těsto , na něj dáme…
Do muky vmiesame prasky do pecia, pridame olej, mlieko,cukor, vajcia a vymiesame cesto. Do neho pridame kakao, rum a nastruhane olupane jablka. Priemiesame a vylejeme na…
Smotany vymiešame s kryštálovým cukrom a vanilkou.Na dno formy dáme 1/4 smotanovej zmesi. Na smotanu ukladáme piškóty, zalejeme ďalšou štvrtinou smotanovej zmesi. Na to…
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky…
1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s…
1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s…
1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s…
Mouku se smetanou a na kousky pokrájené máslo pokojové teploty spolu zpracujeme dohromady a dáme do lednice zatuhnout alespoň na 30 min, ideálně přes noc. Potom vyválíme…
Ryžu uvaríme v mlieku so štipkou soli na veľmi hustú kašu. Vmiešame cukor a vanilkový cukor a horúcu kašu navrstvíme na mokrú doštičku do výšky 1 cm. Necháme vychladnúť.…
Polovicu mlieka varíme spolu s cukrom a vanilkou. Druhú polovicu mlieka zmiešame s múkou, kakaom, žltkom a vlejeme do horúceho mlieka. Spolu varíme do zhustnutia.Necháme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Jak vyrobit domácí rostlinné mléko za pár korun? Je to snadné a stačí dvě ingredience!
Jednoduché pohoštění na párty: Dortová lízátka pro malé, falešný tatarák pro velké