Makovo-smetanový dort
Recept ještě nebyl hodnocenZo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme a uložíme do tortovej formy tak, aby sme mali asi 4 cm vysoký okraj.Náplň maková: Do mlieka dáme maslo, mak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme a uložíme do tortovej formy tak, aby sme mali asi 4 cm vysoký okraj.Náplň maková: Do mlieka dáme maslo, mak,…
Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme a uložíme do tortovej formy tak, aby sme mali asi 4 cm vysoký okraj.Náplň maková: Do mlieka dáme maslo, mak,…
Pomeranče rozkrojte napůl a ostrou lžičkou vydlabejte dužninu. Pracujte nad mísou a všechnu šťávu zachytávejte. Pečlivě odstraňte všechna zrníčka, jinak bude marmeláda…
Mouku smícháme s cukrem a dáme i špetku soli, promícháme a přidáme změklou Heru, vejce a ručně prohnětáváme, než vznikne jemné těsto. Do menší dortové formy (21 cm) dáme…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme…
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, zalijeme půl litrem vody, přidáme cukr a necháme povařit (je dobré ochutnat a podle potřeby dochutit). Mezitím…
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.…
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.…
Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.Tarhoňu uvaríme, scedíme.Vajcia uvaríme na tvrdo.Na oleji…
Zralé banány v těstě zaručí vláčnost, přirozenou sladkost a ještě i kyprost. Můžete tak spotřebovat přezrálé kousky ovoce, které už nelákají k přímé konzumaci.…
Těsto: Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do…
Těsto: Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme do mísy mouku, sůl, olej, vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou…
Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka ,ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme,do múky pridáme prášok a pomali…
Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka ,ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme,do múky pridáme prášok a pomali…
Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť.…
Na přípravu skvělých karamelových bonbónů nám stačí dvě suroviny. Nejprve zkaramelizujeme cukr, smícháme ho s kondenzovaným mlékem a nalijeme do formiček. Aby se bonbóny…
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků.…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 32 x 23 cm vyložíme pečícím papírem.Smícháme v misce všechny sypké suroviny na spodní těsto, přidáme všechny tekuté a dobře promícháme…
Snadná a chutná letní večeře, do které využijete přebytky rajčata a paprik. Řeč je samozřejmě o leču, které je původem z Maďarska. Každý má ten svůj ozkoušený recept,…