Ořechový dort s ostružinami
Recept ještě nebyl hodnocenVláčný ořechový korpus, jemný krém z jogurtu a zakysané smetany, navíc jemná povidla a šťavnaté čerstvé plody ostružin. Tento dort je lehký, svěží, příjemně vláčný a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vláčný ořechový korpus, jemný krém z jogurtu a zakysané smetany, navíc jemná povidla a šťavnaté čerstvé plody ostružin. Tento dort je lehký, svěží, příjemně vláčný a…
Koláč se strouhanými jablky nikdy nezklame. Křehké máslové těsto výborně doplní kyselkavou chuť podzimních jablek. Moučník, který už při pečení provoní celý dům.…
Bohatá letní úroda ovoce je příležitostí k tomu, abychom si něco z ní uchovali i na chladnější část roku. Drobné šťavnaté ryngle tak třeba můžeme zpracovat na…
Koláč se strouhanými jablky nikdy nezklame. Křehké máslové těsto výborně doplní kyselkavou chuť podzimních jablek. Moučník, který už při pečení provoní celý dům.…
Lehký krémový dort s ovocem a nadýchaným korpusem, šlehačkou a vanilkovým sirupem je ideální na oslavy i nedělní posezení. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čerstvého…
Z listového těsta nemusíte péct jenom štrúdl. Vyzkoušejte tento dvouvrstvý koláč s lahodnou jablkovou náplní a uvidíte, že zmizí ze stolu mrknutím oka. Pro dokonalý…
Tento recept vrací na stůl téměř zapomenutou hvězdu našich zahrad. Z nastrouhaného patizonu, mrkve a šunky připravíme husté těsto, ze kterého usmažíme zlatavé placičky.…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Ať už horký nebo vychlazený, jablečný kompot s vůní skořice, hřebíčku a kardamonu je pokaždé výborný. Připravíte ho snadno a hodí se jako příloha k hlavnímu jídlu nebo…
Domácí jablečná přesnídávka je nejlepší způsob, jak zpracovat úrodu jablek a mít po ruce zdravou sladkost bez zbytečných přísad. Jemně rozvařená jablka a hladký pudink…
Nadýchané těsto a vláčná náplň z jablečného želé tvoří lehký a osvěžující moučník, který potěší při každé příležitosti. Jablková roláda je rychlá na přípravu a skvěle…
Makový litý koláč se švestkami a drobenkou je dezert, který voní koncem léta. Jemné makové těsto, sladké švestky a křupavá máslová drobenka vytvářejí dokonale vyváženou…
Makový litý koláč se švestkami a drobenkou je dezert, který voní koncem léta. Jemné makové těsto, sladké švestky a křupavá máslová drobenka vytvářejí dokonale vyváženou…
Ostružinový sen je svěží vrstvený dezert, kde se vláčné těsto snoubí se šťavnatými ostružinami, jemnou smetanovou vrstvou a lesklou želatinou. Vypadá slavnostně, a…
Voňavé jablečné koláčky z křehkého těsta s nadýchanou jablečnou náplní jsou ideální na odpolední čaj nebo jako sladká svačina. Jednoduchá příprava a lahodná chuť potěší…
Domácí pekárna je skvělým pomocníkem. Snadno s ní zvládnete připravit tento voňavý jablečný koláček, který po vychladnutí můžete polít čokoládovou polevou a nakrájet na…
Lehký, svěží a přitom plný chuti. Houbový salát je skvělý způsob jak využít úlovky z lesa. Dá se podávat jako předkrm, lehká večeře nebo originální příloha k masu. Jemná…
Lahodné řezy, které vypadají jako z cukrárny, ale zvládnete je připravit i doma. Piškot, tvarohový krém, ostružiny a želé – čtyři vrstvy, které drží pohromadě bez námahy…
Matcha jsou rozemleté lístky zeleného čaje, který obsahuje kofein. Ten se na rozdíl od kávy uvolňuje postupně. Najdete v něm také množství antioxidantů. Této buchtě…
Vrstvený koláč z litého těsta je proložený tvarohem a kousky jablek. Díky tvarohovo-jablečné náplni je krásně vláčný a šťavnatý. Zároveň je jeho příprava snadná a rychlá…
Zavařit zelené fazolky není až tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle tohoto jednoduchého návodu, který můžete obměnit podle vlastní chuti, budete mít…
Šťavnatý koláč je plný podzimních jablek, skořice a voní i vanilkou. Jemné těsto s máslovou drobenkou krásně doplní svěží náplň s kapkou citronu. Jednoduchý moučník,…
Šípkový sirup je skvělý způsob, jak si uchovat vitamíny z podzimu až do zimy. Obsahuje spoustu vitamínu C a jeho sladkokyselá chuť je ideální k oslazení horkého čaje…
Zavařené hříbky s rajčaty a tymiánem spojují jemnou chuť lesních hub s osvěžujícími rajčaty a aromatickou bylinkou. Výsledkem je lahodná delikatesa, která skvěle doplní…