Borůvkovo-cuketový moučník
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků. Takto…
Ovocné polévky jsou osvěžujícím a lahodným pokrmem, ideálním pro horké letní dny. Tyto polévky kombinují sladkost čerstvého ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo…
Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a cukrem(já jí…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo,…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Lávové muffiny jsou rozhodně zajímavým dezertem. Díky krátké době pečení zůstanou ve středu tekuté a po nakrojení se jejich střed rozteče jako láva. Na talíři se navíc…
Bílky a špetku soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do bělavé pěny, postupně všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a po částech přidáme prosátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do hmoty. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Těsto : Žloutky rozšleháme s cukrem a vodou. Přidáme krupici, ořechy, sníh z bílků ,jablka a promícháme. Dáme do vymazané hladkou moukou vysypané formy a pečeme pri 150…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Snadná a chutná letní večeře, do které využijete přebytky rajčata a paprik. Řeč je samozřejmě o leču, které je původem z Maďarska. Každý má ten svůj ozkoušený recept,…
Dokonale sladkokyselá šťáva, co osvěží nejen v létě, ale v zimě může také zahřát. Z nasbíraných červených kuliček rybízu snadno připravíte nevařenou šťávu, která vydrží…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Zajímavá kombinace máku a meruněk v kyprém moučníku vás dostane svou originální chutí. Zkuste si připravit tento skvělý koláč podle našeho receptu. Počítejte s tím, že…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Vejce s cukrem míchejte do pěny 6 minut ručním mixérem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté…
Milovníkům čokoládových moučníku jistě není třeba brownies představovat. Kyprý dezert přímo napěchovaný chutnou čokoládou láká k ochutnání. Ať již samostatně, nebo s…
Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a…
piškotový korpus: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny a postupně přimícháme zbylé suroviny. Pečeme při 160-170 stupních do růžova. Čokoládový krém: Cukr,čokoládu…
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, dáme na dno PH a zasypeme moukou, na ní přijde mrkev s kedlubnou, nakrájené na proužky, cukr i skořicový cukr a navrch…
Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem,…