Opékancové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNa Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický cukrový sirup, který se dává…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Troubu si rozehřejeme na 200 C. Do mísy dáme přesitou mouku a máslo, které propracujeme prstama společně s moukou. Poté přidáme cukr, vejce, vanilkový cukr, kypřící…
Za nazdobenými a výbornými poháry nemusíte nutně do cukráren. V tomto receptu vás čeká návod na lehkou jogurtovou pěnu se smetanou, kterou osvěží kuličky rybízu. Pro…
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Vanilkový puding, múku a prášok do pečiva zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Cesto vylejem na plech vystlaný papierom a…
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Vanilkový puding, múku a prášok do pečiva zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Cesto vylejem na plech vystlaný papierom a…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.Do domácí pekárny dáme mouku, vejce, máslo, sádlo, citrónovou kůru a kardamom. Přidáme kvásek a zapneme příslušný program - sladké…
Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a…
Ledová káva nás dokáže horkých dnech příjemně osvěžit. Její příprava není náročná ani pracná. Její výhodou pak je, že může být připravená v lednici, kdykoliv na ní…
Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a…
Na piškotové těsto vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vodu, kypřící prášek, mouku a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme. Po upečení…
Z různých bylin a ovoce si jednoduše můžeme doma vyrobit skvělé sirupy, které jsou dobré nejen na chuť, na limonádu, ale také prospěšné pro naše zdraví a dokáží podpořit…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a…
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme…
Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Droždí rozmícháme v troše mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít na teplém místě asi dvacet minut.Přidáme cukr, promícháme a přidáme máslo, tvaroh, mléko - rozmícháme a…
Droždí rozmícháme v troše mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít na teplém místě asi dvacet minut.Přidáme cukr, promícháme a přidáme máslo, tvaroh, mléko - rozmícháme a…
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, zalijeme půl litrem vody, přidáme cukr a necháme povařit (je dobré ochutnat a podle potřeby dochutit). Mezitím…