Jiříkův ovocný dort
Recept ještě nebyl hodnocenVlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Sladké kostky, které ozdobí váš stůl. To je nepečená směs sušených brusinek a meruněk, které dochutí marmeláda a kapka vašeho oblíbeného likéru. Po ztuhnutí a…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny, upečené každá zvlášť, se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem. Nakonec…
Sladká tečka po obědě nebo dezert k odpolední kávě v podobě galetek s ovocem přinese potěšení každému mlsnému jazýčku. Příprava je snadná a rychlá, potřebujete jen pár…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Tato originální dortová lízátka, známá jako cake pops, jsou tvarovaná do vajíček a zdobená čokoládovou polevou s velikonočními motivy. Jsou ideální jako sladká odměna…
V zimě potřebujeme dostatečný přísun vitamínů, které můžeme snadno získat i ze stravy. Pokud jste zastánci tradiční kuchyně, inspirujte se a připravte na chladné dny…
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Jidášky jsou kynuté kousky tradičního velikonočního pečiva. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Podle tohoto receptu upečete z kynutého těsta báječný mazanec nebo vánočku. Nebo můžete vytvořit hnízdo posypané mandlemi, do kterého usadíte malého ptáčka, a připravíte…
Aromatický a krásně vláčný čokoládový dortík s kandovaným ovocem krásně ozdobí váš sváteční stůl a všem bude moc chutnat. Pokud nechcete návštěvě nabízet ke kávě cukroví…
Mazanec z kynutého těsta s čokoládovými pecičkami je jemný a nadýchaný, proto jej při pečení pojistěte dortovou formou či okraji z alobalu. Odměnou vám bude luxusní a…
Sladké a aromatické mirabelky se skvěle hodí do dortů i koláčů. Podusíme je s trochou skořice a pudinkovou směsí, naneseme na korpus a upečeme. Na dortík naneseme…
Krásný a na první pohled velmi složitý moučník je ozdobou každého svátečního stolu. Základem je kynuté těsto, potřené makovou náplní, posypané drobenkou a mandlovými…
Nadýchaným a měkkým palačinkám, namazaným meruňkovým džemem, ozdobeným šlehačkou a nastrouhanou čokoládou, odolá opravdu málokdo. Ne nadarmo se říká, že pokud tyto…
Sytý sendvič, plný různých chutí, se vždy hodí jako svačina na cesty nebo do práce či do školy. Připravte si lahodný sendvič, naplněný paprikovým salátkem a smaženými…
Tyto výborné karamelové perníčky si vychutnáte nejen o Vánocích. Hodí se i jako sladké pochutnání ke kávě nebo čaji. Karamel perníčky provoní a navíc jim dodá zajímavou…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
S kynutým těstem si můžeme hrát a vytvářet z něj různé druhy a tvary pečiva. Jarní svátky tak můžeme přivítat se sladkými motýly. S přípravou těsta nám pomůže domácí…
Jednoduchý velikonoční beránek je tentokrát připraven z banánů. Uzrálé ovoce rozmačkáme do klasického máslového těsta. Banány jej ovoní a dosladí. Hotového beránka stačí…
Máte zdroj medvědího česneku a zvažujete, jak ho ještě v kuchyni využít. Přidáním do pečiva získáte jemnou česnekovou příchuť a nádech barvy podle množství přidané…
Sezónní dezert, hodící se pro slavnostnější příležitosti. Přesně takový je rebarborový krém, který kombinuje chuť karamelu a nakyslé rebarbory. Dokonalá sladká tečka za…
Z voňavých květů fialek a drobných sedmikrásek připravíme sladký sirup. Ještě ho ochutíme citronovou šťávou a máme základ pro osvěžující nápoj, který se bude hodit…