Punčové košíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKošíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Korpus: V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám.…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 30 min. do lednice. Na náplň si vyšleháme…
V konvici jsem si převařila vodu a zalila rýži, kterou jsem ze sáčku dala do kastrůlku asi na 5 minut spařit, propláchla pod studenou vodou a dala vařit ve vodě do…
Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si promícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme do vyšlehaného…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do…
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli a prosejeme do mísy. Přidáme tvaroh, cukr, oba vanilkové cukry, přilijeme citronovou šťávu, olej a mléko. Vypracujeme…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Tento způsob pečení koblih ocení ti, kteří nemají rádi smažené pečivo. Jogurt zde zcela nahrazuje vejce a navíc způsob pečení omezuje vytékání marmelády do horkého oleje.
Tak tohle cukroví rozhodně stojí za vyzkoušení. Žloutkové je oblíbené pro svou jednoduchost a chuť, která se podobá rakvičkám. Tak honem, odvažte suroviny, zapněte…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dokonalá česnečka: Jednoduchá polévka nám dodá vitaminy i tekutiny. Podle receptu od babičky chutná božsky
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů