Ořechový věnec
Recept ještě nebyl hodnocenZ kynutého těsta můžete upéct obyčejné buchty, nebo třeba tenhle ořechový věnec, který chutná ještě lépe, než vypadá! Náplně můžete samozřejmě obměňovat podle své chuti.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kynutého těsta můžete upéct obyčejné buchty, nebo třeba tenhle ořechový věnec, který chutná ještě lépe, než vypadá! Náplně můžete samozřejmě obměňovat podle své chuti.
Jednoduchý piškotový moučník vám nezabere příliš mnoho času. Jestliže chcete roládu ještě vylepšit, přidejte ovoce. Skvěle chutnají i vypadají borůvky, maliny, nakrájené…
Odpalované těsto je kumšt, ale když si na něj troufnete, vykouzlíte z něj nejen tyto skvělé žloutkové věnečky. Nadýchané těsto je plněno jemným krémem vonícím po vanilce…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně…
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně…
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně…
Lískové oříšky dáme na plechu (spolu se 100 g, které potřebujeme do krému a kolem dortu) o trouby a pečeme při 175°C zhruba 10-15 minut, až se rozvoní a ztmavnou. Lepší…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Ztužený tuk nastrouháme do mouky,, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice.Na náplň smícháme…
V mléce uvaříme pudinky s cukrem - je to dost husté, nebojte, po vychladnutí se vmíchají zakysané smetany a vyšleháte hlaďoučký krém. Na upečený piškot natřeme polovinu…
V mléce uvaříme pudinky s cukrem - je to dost husté, nebojte, po vychladnutí se vmíchají zakysané smetany a vyšleháte hlaďoučký krém. Na upečený piškot natřeme polovinu…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (ideálně vysypat kokosem) a pečeme zhruba 30min.
Piškotové těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku promíchnou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Piškotové těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mléko, olej a mouku promíchnou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Na plech si dáme pečící papír, nebo můžeme vymazat olejem a vysypat hrubou moukou. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a promícháme. Pak si rozpustíme…
Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto. Těsto stejnoměrně vyválíme na pečícím papíře přes mikroténový sáček. Papír si ustřihneme na velikost plechu, na kterém budeme…
Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a…
Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový…
Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Odměřujeme bez váhy: Kolik gramů je lžíce másla nebo hrnek mouky?
Mexické tamales: Tradiční specialitu s pikantní náplní lze připravit doma a kukuřičné listy jednoduše nahradit
Usnadněte si zavařování: Použijte myčku na nádobí, pomůže totiž hned dvakrát. Stačí dodržet správný postup