Pizza chleba
Recept ještě nebyl hodnocenDokřupava upečený a krásně voňavý chléb z těsta na pizzu, potřený česnekem s chilli, se hodí jako příloha, nebo předkrm. Chléb z kynutého těsta můžeme také nazdobit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokřupava upečený a krásně voňavý chléb z těsta na pizzu, potřený česnekem s chilli, se hodí jako příloha, nebo předkrm. Chléb z kynutého těsta můžeme také nazdobit…
Sladké, voňavé a nadýchané lívance jako od babičky. Hladké těsto necháme vykynout a už smažíme kulaťoučké lívance. Jsou lahodné s jahodami, nebo přelité máslem se…
Těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Jako první do nádoby dáme vlažné mléko, vejce, vařené jemně nastrouhané brambory a pomleté nebo rozsekané škvarky. Dobře to…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Vůně pečeného kynutého těsta nám připomíná prázdninové pobyty u babičky. Čerstvě upečený loupáček namazaný máslem je dobrota, na níž není možné zapomenout, ani se…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Kynuté koláčky patří mezi tradiční sladké pochoutky z české kuchyně, které baví svou rozmanitostí. Každý si vybere náplň, která mu nejvíce chutná, nebo vymyslí skvělou…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
V teplém mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vykynout kvásek.Kvásek vlijeme do mouky, přidáme vejce, špetku soli a rozpuštěný tuk.Vypracujeme hladké a nelepivé…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Domácí pečivo připravené doma získává v posledních letech na oblibě. Od rohlíků, přes chleba, vánočku až po takovéto křupavé a nadýchané housky na hamburgery. Naplnit ji…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí…
Pokud máte v plánu filmový večer, nebo posezení u piva, pak nesmí chybět slané pohoštění. Třeba dlouhé tyčinky z kynutého těsta, které jsou krásně křupavé a křehké.…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…
Lívance patří mezi nejoblíbenější dětská jídla. Ať jich uděláte kolik chcete, vždycky vám nakonec pochybí. Připravte rodině k víkendové snídani tyto dokonalé kynuté…
Vánočka s máslem a sádlem je nadýchaná a jemná a určitě vám zachutná. Dvojité kynutí chce sice svůj čas, ale odměnou bude správně nakynutá vánočka, která při pečení…
Zlatavé, voňavé a těžce návykové, přesně takové jsou tyto domácí sýrové twisty se smaženou cibulkou. Ideální jako pohoštění pro návštěvu nebo slané mlsání k filmu.…
Okraje křupavé, ale těsto vláčné, spoustu náplně a dokonalá chuť. Takový je tento slaný koláč. Jemné kynuté těsto doplňuje lahodná náplň z créme fraîche, cibule a…
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou…
Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, droždí položíme na místo na mouku, mimo rozetřený česnek) a použijeme program Základní (Klasik)…