Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenUšetřete si práci i čas s plněním kynutých knedlíků. Místo náplně připravte lahodnou omáčku, kterou knedlíky polijte, a uvidíte, že všichni u stolu budou nadšení.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušetřete si práci i čas s plněním kynutých knedlíků. Místo náplně připravte lahodnou omáčku, kterou knedlíky polijte, a uvidíte, že všichni u stolu budou nadšení.…
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zalijeme částí mléka s rumem a promícháme v řídkou kašičku…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Mazanec zajisté patří k tradičním velikonočním symbolům a dobrotám. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu…
Velikonoce se blíží, a tak je na čase oprášit recept na mazanec. Vláčný bochánek se peče jednou za rok, tak ať stojí za to. Těsto musí vonět máslem, přidat můžete i…
Z bohaté úrody cuket můžete vykouzlit spoustu různých jídel. Cuketu upotřebíte i do drožďové pomazánky. Droždí díky tepelné úpravě přijde o svoji silnou chuť. Pomazánku…
Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto.Po…
Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy…
Čerstvé pečivo ke snídani je k nezaplacení. Domácí křupavé bagety se semínky potěší celou vaši rodinu. Dle podrobného receptu je zvládnete bez problému připravit a…
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Lodičky z kynutého těsta s pudinkovou náplní a broskvemi vypadají po upečení úchvatně. Dozdobte je čokoládovou polevou a podávejte třeba k nedělní kávě. Voní badyánem a…
Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, dáme na program TĚSTO. Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme…
Domácí knedlík je neodmyslitelnou přílohou ke guláši či svíčkové. Jeho příprava není žádná věda a tak knedlík, připravovaný bez kynutí, bude krásně nadýchaný a společně…
Sýrové housky jsou opravdu jednoduchý, ale moc dobrý recept. Těsto je příjemně tvárné, upečené housky úžasně voní i chutnají sýrem. Jsou křupavé, a zároveň i měkké. To…
Focaccia je italský chléb, který si vás získá výbornou chutí. Jednoduché chlebové těsto připravíme velmi rychle. Ochutíme ho olivovým olejem, kterým ho potřeme. Do těsta…
Drožďová pomazánka je osvědčenou klasikou mezi pomazánkami. Na másle zpěníme cibulku a necháme rozpustit čerstvé kvasnice, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a…
Ve vlažné vodě rozmícháme trochu cukru, všechno droždí (vše z přichystaného, odváženého množství surovin) a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a…
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Pirohy jsou skvělé jako pohoštění nebo svačina. Drobné pečivo z kynutého těsta ochuceného strouhaným sýrem naplníme chutnou směsí smažené cibule, strouhaného sýra a…
Těsto vonící máslem, vláčná tvarohová náplň, šťavnaté broskve a křupavá zlatavá žmolenka z kokosu a mandlí. To je koláč, který můžete směle servírovat k nedělnímu…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a vzejít…
V míse v trošce vlažného mléka a cukru rozmícháme droždí na kašičku a necháme vzejít kvásek.Přilijeme zbytek mléka, vychladlé rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Do…