

Bramborový chleba podle Tejajky
Suroviny
- 300 ml vody
- 2 lžíce oleje (já dala slunečnicový)
- 1 celé vejce
- 150 g vařených šťouchaných brambor
- 630 g pšeničné hladké mouky
- 1 lžička soli
- 20 g čerstvého droždí
- celý kmín
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g drceného kmínu.
Po zaznění signalu jsem vhodila ještě celý kmín.
V pekárně ETA jsem pekla na programu Sprint (někde je to Rychlý program myslím).
Jelikož musím držet jaterní dietu a nesmím moc celozrnné mouky a semínka, sháněla jsem nějaký recept na bílý chutný chléb. Tejajka mi dala tenhle recept, je z něj vynikající chleba - křupavá kůrka a střídka pružná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborový chleba podle Tejajky
-
Sasa: Děkuju moc
-
Výborný chlebik. Trochu jsem se bála programu Sprint, ale dopadlo super
-
ahojky jak se máte?
-
Simona Kucerova:simi
-
Včera jsem zkusila upéci tento chlebík a je super
přidala jsem fotečku
-
Ivana79: Fotku máš parádní
, jsem ráda, že chutná.
Děkuju všem a hlavně Tejajce za recept -
Včera som upiekla,nemám ho síce taký pekný ako Špagetka
ale je výborný
Ďakujem za recept,konečne viem upiecť dobrý domáci chleba z úplne dostupných surovín,nemusím kupovať špeciálne múky a pod.+13
-
Uloženo a samozřejmě bodík
-
Hezký chlebík
+11
-
Moc pěkný chlebík
+
-
krásná chlebík
-
krásný chlebík
posílám bodík
a asi brzo vyzkouším
-
Má moc hezkou barvu!!
-
Špagetko, to je ale pěknej chlebík, někdy taky dělám bramborový od Cathleen, je výbornej a ty máš 5.bod
-
Tak to se mi moc líbí,ten bych také zkusila
+1