Langoše jako ze stánku
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé, křupavé na okrajích a měkké uvnitř - takové jsou poctivé stánkové langoše, které známe z poutí a trhů. S česnekem, sýrem nebo kečupem jsou neodolatelnou klasikou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavé, křupavé na okrajích a měkké uvnitř - takové jsou poctivé stánkové langoše, které známe z poutí a trhů. S česnekem, sýrem nebo kečupem jsou neodolatelnou klasikou…
Oblíbená chuťovka, která nahradí chlebíčky nebo jednohubky při různých oslavách nebo rodinných sešlostech. Výrazná chuť se dobře hodí k vínu, pivu či jen tak třeba při…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Jednoduchý nedělní moučník, který přináší do domácnosti příjemnou vůni a neodolatelnou chuť. Jemná nadýchaná struktura, je výsledkem pomalého kynutí. Kynutá bábovka s…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to…
Křupavý, měkký, nadýchaný, voňavý a zcela domácí - to jsou všechna pojmenování, která můžete chlebu z tohoto receptu dát. Suroviny se vloží do pekárny a ta již pracuje…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Lívance s tvarohem a borůvkovým žahourem jsou dokonalou kombinací jemnosti a svěžesti, která vás zahřeje i potěší. Jsou nadýchané, jemné a osvěžující. Skvělý sladký oběd…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Sladké, voňavé a nadýchané lívance jako od babičky. Hladké těsto necháme vykynout a už smažíme kulaťoučké lívance. Jsou lahodné s jahodami, nebo přelité máslem se…
U tvarohových buchet vázaných tímto způsobem si můžete být jisti, že vám z nich náplň nevyteče. Navíc tato tvarohová náplň velice dobře drží svůj tvar a lze ji použít i…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Nadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
Rodina má chuť na koláče, vy ale nemáte čas čekat, až těsto vykyne. Koláčky z těsta podle tohoto receptu jen vytvarujeme, naplníme oblíbenou náplní a upečeme ve vyhřáté…
Nadýchané broskvové knedlíky vařené v páře jsou dokonalým letním sladkým obědem. Ovoce ukryté v jemném těstě, posypané cukrem, skořicí a přelité voňavým máslem – to je…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Sádlové houstičky, nadýchané a jemné, ozdoba každého stolu, na který je podáte. Jsou vhodné jako příloha k pohoštění i základ svačiny pro děti i pro nás, dospěláky.…