Pečené jogurtové koblihy
Recept ještě nebyl hodnocenKoblížky nemusí být nutně smažené. Vyzkoušejte tuto zdravější verzi z jogurtového kynutého těsta, které se nesmaží, ale peče v troubě. Upečené koblížky stačí pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koblížky nemusí být nutně smažené. Vyzkoušejte tuto zdravější verzi z jogurtového kynutého těsta, které se nesmaží, ale peče v troubě. Upečené koblížky stačí pro…
Domácí pečivo získává v našich domácnostech na oblíbenosti. Nabízíme recept na domácí veku, ze které vykouzlíte nejeden lahodný obložený chlebíček. S pomocníkem v podobě…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Suroviny na omládek dobře prošleháme a hotový omládek necháme v teple hodinu kynout. Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Drobné koláčky z kynutého těsta naplníme tvarohovou náplní, zalijeme spoustou rozpuštěného másla a upečeme. Po upečení je obalíme v cukru provoněném vanilkou. Můžeme je…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky…
Co udělat k nedělnímu odpolednímu mlsání? Což takhle vsadit na smaženou klasiku - bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Věřte, že to…
Do míchací nádoby dát suroviny v uvedeném pořadí. U mé pekárny je třeba ručně vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit nádobu do trouby a zapnout automatický program…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.Pak těsto propracujeme a…
Rodina má chuť na koláče, vy ale nemáte čas čekat, až těsto vykyne. Koláčky z těsta podle tohoto receptu jen vytvarujeme, naplníme oblíbenou náplní a upečeme ve vyhřáté…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a lžičky cukru a necháme vyběhnout. V míse smícháme bezlepkovou mouku se solí, postupně přidáváme olej, vejce, mléko, kvásek,…
Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, dáme na program TĚSTO. Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme…
Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Čerstvému, křupavému a hlavně domácímu pečivu se opravdu nevyrovná vůbec nic. Trpělivost při přípravě a kynutí těsta se vám vyplatí a odměnou vám budou výtečné rohlíky,…
Ako prve si pripravime kvasok zo 100 ml mlieka, drozdia a cukru. Mlieko si zohrejeme, aby bolo vlazne.V miske zmiesame muku a sol a postupne pridame rozpustene maslo,…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Krásný slaný dort pro slavnostní příležitosti připravíte podle tohoto receptu s pomocí domácí pekárny. Dort potřete dvěma druhy pomazánky a dozdobíte dle své fantazie a…
Lahodné smažené koblížky, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, tradičně připravujeme v období masopustu. Koblížky z kynutého těsta však můžeme usmažit kdykoliv…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Holka u plotny radí: Je na knedlíky lepší tvaroh z alobalu nebo ten z vaničky? Vyzkoušela jsem obojí a výsledek je překvapivý
Musaka: Dokonalý balkánský pokrm vylepší jedna obyčejná surovina. Víte která?
Historie ananasu: Býval symbolem bohatství a luxusu, dnes se dává na pizzu