Pohoštění na malou oslavu
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a kyprou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled zdálo. Zkuste vypracovat těsto, usmažit…
Šťavnatý švestkový koláč se skořicovou posypkou potěší nejen svou poctivou chutí. Nadýchané těsto se skvěle snoubí s ovocem a křupavým posypem, takže během chvilky…
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Celozrnné housky jsou zdravější alternativou klasického pečiva, nejen svou chutí, ale i výživovou hodnotou. Jsou bohaté na vlákninu, vitamíny, minerály, přičemž si…
Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Drobné koláčky z kynutého těsta naplníme tvarohovou náplní, zalijeme spoustou rozpuštěného másla a upečeme. Po upečení je obalíme v cukru provoněném vanilkou. Můžeme je…
Frgál je tradiční specialita z Valašska. Díky tenkému těstu, bohaté náplni a křupavé drobence je tento kynutý koláč oblíbený po celém Česku. Tentokrát ho připravíme s…
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit sádlo.Do vykynutého…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Vůně pečeného kynutého těsta nám připomíná prázdninové pobyty u babičky. Čerstvě upečený loupáček namazaný máslem je dobrota, na níž není možné zapomenout, ani se…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Ako prve si pripravime kvasok zo 100 ml mlieka, drozdia a cukru. Mlieko si zohrejeme, aby bolo vlazne.V miske zmiesame muku a sol a postupne pridame rozpustene maslo,…
TIP
Při vzpomínce na pohádku Byl jednou jeden král se vám možná vybaví scéna s hrncem plným přetékajícího těsta na lívance. Někdy se holt úplně nevyplácí dělat těsto od oka.…
Pro přípravu těsta použijeme domácí pekárnu, která zpracuje i větší množství těsta. Jako první se dávají tekutiny, pak prosátá mouka smíchaná se solí a kmínem, nakonec…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Švestkový koláč s nadýchaným kynutým těstem a smetanovou polevou je lahodný a voňavý dezert. Šťavnaté švestky se skořicí dokonale doplňují jemné těsto a vytvářejí…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné…