Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Recept ještě nebyl hodnocenTrhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Připravte si oblíbenou masopustní pochoutku, kynuté smažené vdolky potřené marmeládou s lahodnou tvarohovou nádivkou provoněnou vanilkou. Vdolky posypeme Grankem na…
Dáte si dezert jako hlavní chod? Připravte si nadýchané buchtičky s jemným pudinkovým krémem podle našeho receptu. Jednoduchou klasiku zvládne hravě i začátečník a…
Domácí příprava se dnes velmi cení. A jde-li o takový skvost, jako hamburger, není se o čem bavit. Nadýchané kynuté bulky sypané sezamem v sobě nesou lahodný dresing,…
Koláčky nesmí chybět na žádné svatbě. Dle podrobného receptu, je zvládnou připravit i ti, kteří je ještě nikdy nepekli. Plněné ořechovou náplní, obalené v moučkovém…
Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta. Ráno do těsta vmícháme…
Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a mouku. Vypracujeme hebké nelepivé těsto (měla jsem asi větší…
Kulaté a dozlatova usmažené koblížky jsou u nás tradiční masopustní pochutinou. Jsou z kynutého těsta, smažené na tuku a pocukrované. Pokud máte rádi ty s náplní, můžete…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…
Lehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a…
Kynuté ovocné knedlíky jsou lahodnou klasikou české kuchyně. Díky šetrné přípravě v páře zůstávají knedlíky krásně nadýchané a vláčné, zatímco uvnitř se ukrývá sladké…
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých.…
Do cca 150 ml vlažnej vody dáme cukor, lyžicu múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme cca 20 minút stáť v teple.Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme kvások.…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Tento způsob pečení koblih ocení ti, kteří nemají rádi smažené pečivo. Jogurt zde zcela nahrazuje vejce a navíc způsob pečení omezuje vytékání marmelády do horkého oleje.
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Šátečky plněné jablečnou nádivkou, s křupavou drobenkou na povrchu, nejsou pouze potěšením pro naše oči, ale také pro naše ústa. Jejich příprava je sice náročnější, ale…
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
V 100 ml vlažnej vody s cukrom oživíme droždie - asi 15-20 min.Obe múky zmiešame v mise so soľou, pridáme sádlo, postupne pridávame oživené droždie a vlažnú vodu. …
Koláče jsou skvělé ke snídani či svačině, ale i jako pohoštění pro návštěvu. Připravte je z kynutého těsta, naplňte tvarohovou náplní, posypte bohatě borůvkami a…