Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Recept ještě nebyl hodnocenTento koláč je z těsta, které se chuťově blíží klasickému kynutému koláči, ale má mnohem kratší dobu přípravy. Obložený švestkami a bohatě zasypaný drobenkou bude určitě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento koláč je z těsta, které se chuťově blíží klasickému kynutému koláči, ale má mnohem kratší dobu přípravy. Obložený švestkami a bohatě zasypaný drobenkou bude určitě…
Dáme necelý 1 kg hrubé mouky (trochu necháme na podsypání stolu) do mísy, osolíme a promícháme.Uděláme uprostřed důlek, kam nadrobíme droždí a posypeme 1 lžičkou cukru.…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Všechny suroviny vložíme do nádoby v hnětacím robotu a pořádně promícháme, až vznikne krásné těsto, které nelepí.Těsto rozdělíme na 60 g kousky a z nich tvarujeme housky…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta, s ořechovou náplní, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplývají. Dle velice podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Z…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Koláčky mohou mít mnoho podob, a tak může být těžké se rozhodnout, jaké zrovna dnes připravíte. Nehledejte dál a zastavte se u našeho receptu. Kynuté koláčky s…
Frgál je tradiční specialita z Valašska. Díky tenkému těstu, bohaté náplni a křupavé drobence je tento kynutý koláč oblíbený po celém Česku. Tentokrát ho připravíme s…
Drobné koláčky z kynutého těsta naplníme tvarohovou náplní, zalijeme spoustou rozpuštěného másla a upečeme. Po upečení je obalíme v cukru provoněném vanilkou. Můžeme je…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Mazanec (dříve zvaný také pomazanec nebo velikonoční svěcenec) by neměl o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Mazanec upečený podle tohoto receptu krásně voní…
Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.Brynzu včas vytáhneme z lednice…
Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…
Domácí pečivo získává v našich domácnostech na oblíbenosti. Nabízíme recept na domácí veku, ze které vykouzlíte nejeden lahodný obložený chlebíček. S pomocníkem v podobě…
Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Kynuté buchty za oknem symbolizují tradiční domácí pohodu. Dozlatava upečené, s povidly, tvarohem, marmeládou nebo mákem, vždy chutnají skvěle. Připravte si pekáček a…