Jugoslávské česnekové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky ingrediencie dáme do pekárne a program cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky ingrediencie dáme do pekárne a program cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme…
Do mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto. Hotové vykynuté vyndáme…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Snadné a rychlé kynuté bulky jsou obohaceny o vlákninu a další vitamíny ze špaldové mouky. Jsou tak dobrou alternativou klasickému bílému pečivu. Skvěle poslouží čerstvé…
Nechce se vám do obchodu pro pečivo a přitom máte chuť na křupavou, kmínem a solí sypanou houstičku? Chopte se tedy surovin z našeho receptu a přesně takové pletýnky…
Jedli jste už někdy tuňákové taštičky? Zkuste je upéct podle tohoto receptu. S těstem z kysané smetany se velmi dobře pracuje a můžete si je připravit s sebou do práce…
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Plněné kynuté rohlíky jsou skvělou svačinou, nebo večeří. Náplň můžete přizpůsobit zásobám v chladničce, ozdobné skládání těsta je pak hezké i na pohled. Ale hlavně -…
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou…
Mezi nejoblíbenější snídaně patří bezesporu lívanečky. Připravit je můžete na tisíc způsobů a ať jich nasmažíte kolik chcete, vždy vám nakonec pochybí. Vyzkoušejte tento…
Pokud máte rádi štólu a chtěli byste se o vlastnoručně připravenou dobrotu podělit s přáteli při svátečních návštěvách, zkuste osvědčený recept na tradiční pečivo.…
Focaccia patří mezi tradiční italské speciality, skořicové šneky pak mezi ty severské. Jejich spojení nám pak připraví dokonale lahodný dezert z kynutého těsta a máslové…
Dny jsou pomalu delší, příroda se krásně zelená a jaro je již pomalu za dveřmi. Společně s ním přichází také sezona oblíbené bylinky - medvědího česneku. Přidejte jej do…
O tom, že kytky mohou být i jedlé, vás přesvědčí tento recept. Z kynutého těsta vytvoříme placičky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru, naplníme povidly, posypeme…
Šneci z kynutého těsta, naplnění směsí z restovaného kysaného zelí a paprikového salámu, budou skvělým pohoštěním pro posezení s přáteli nebo na oslavě. Křupavé šneky…
Zlatavý sladký chlebíček plněný voňavou makovou náplní a sušenými švestkami si určitě oblíbíte. Připravíte ho z kynutého těsta, které naplníte makovou náplní, a upečete…
Této voňavé rustikální ciabattě z celozrnné mouky nelze odolat. Její jemné, lehce oříškové aroma se skvěle doplňuje se sušenými rajčaty, která vás mile překvapí svou…
Kynuté plněné buchty jsou tradiční sladkou pochoutkou české kuchyně. Inspirujte se receptem cukrářky Mirky van Gils Slavíkové a okořeňte těsto hřebíčkem, vanilkou a…
V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke…