Domácí pšenično - žitný chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
Mouku prosejeme a smícháme se solí. Uděláme důlek, vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme trochou mléka. Do zbylého mléka rozkvedláme vajíčko a zamícháme olej.…
Příprava v pekárně a pečení v domácí pekárně: Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí.…
Do domácí pekárny nejdříve vlijeme tekuté suroviny, to je vodu a olej, poté jogurt, na to mouky a do jednoho rohu cukr, do druhého sůl, zasypeme droždím.Nastavíme…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké cesto a necháme ho cca 1 hod kysnúť. Potom cesto preložíme na vymastený plech a vlhkou stierkou alebo malým valčekom ho rozotrieme…
Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.Přilijeme vodu a…
Těsto: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukem, solí a máslem na kostičky.…
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout…
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO. Mezitím vymačkáme šťávu z pomerančů a pokrájíme meruňky. Dáme do kastrůlku a…
Mouku, cukry, sůl, droždí, jemně nastrouhanou kůru zhruba z půlky pomeranče, drobně nasekanou čokoládu smícháme v míse, přidáme vlažné máslo a mléko, vejce a rum a…
V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud…
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
V míse si smícháme všechny ingredience na těsto, musí se všechny pěkně spojit. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a asi 10 minut hněteme. Poté zformujeme z těsta…
Prosejte mouku, přidejte droždí, přilijte 200 ml teplé vody, olej a špetku soli. Zamíchejte, vyndejte na vál a chvíli hněťte.Když je těsto hladké, rozdělte ho na dvě…
Tyto malé kynuté bochánky připravíme ze směsi hladké a kukuřičné mouky. Díky strouhanému sýru, anglické slanině, česneku a jarní cibulce chutnají opravdu skvěle.…
Různé limonády z květů, plodin a bylin jsou fenoménem posledních let. Na začátku léta si tak můžete připravit třeba tuhle bezovou limonádu, na kterou potřebujete…
Skořicové šneky jistě dobře znáte. V tomto receptu je připravíme z kynutého těsta, na které použijeme špaldovou mouku, která je bohatá na vitamíny a minerály. Dovnitř…
Potěšte své hosty něčím novým a chutným. Vynikající chlebíček, který nemusíte krájet, připravíte z kynutého těsta doplněného kořením a sýrem. Každý si pak může odlupovat…
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás…
Pečené rolky z kynutého těsta, plněné zelím a uzeným masem, jsou krásně křupavé a velice chutné. Toto drobné pohoštění zajisté potěší všechny vaše strávníky a nebudete…
Domácí pletýnky z kynutého těsta provoní po upečení celou kuchyň. Výjimečnou chuť jim dodáme přidáním pečeného česneku do těsta, i do petrželového másla, kterým hotové…
Pokud máte rádi štólu a chtěli byste se o vlastnoručně připravenou dobrotu podělit s přáteli při svátečních návštěvách, zkuste osvědčený recept na tradiční pečivo.…