Chléb s ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáváme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, nahoru droždí.Pekárnu nastavíme na program Rychlý, stupeň opečení světlý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáváme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, nahoru droždí.Pekárnu nastavíme na program Rychlý, stupeň opečení světlý.
Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik. Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a…
Na máslo si dáme osmažit nakrájenou cibuli, k ní nakrájený pórek, po chvíli dáme sušené droždí, ovesné vločky a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel),…
V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. V misce dobře rozmícháme trošku cukru s droždím, pak přidáme vajíčko, opět dobře rozkvedláme a vlijeme do mouky. Přidáme…
Smícháme jogurt se sýrem. Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout.Z těsta odebíráme kousky a vytvarujeme placičky. Smažíme z obou…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Ze všech surovin zaděláme těsto, které necháme 1 hodinou kynout.Poté vytvarujeme rohlíčky (lépe válečky), dáme na plech, potřeme bílkem, posypeme mákem a dáme péct na…
Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí. Spustíme program na přípravu těsta.…
Zaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme,…
V míse smícháme mléko, dýňové pyré, máslo, vejce, cukr, sůl, droždí, mouku a olej. Důkladně prohněteme a necháme 10 minut odpočívat.Na pomoučeném vále ručně hněteme…
Droždí smícháme s teplou vodou a necháme 10 minut stát. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, droždí, olej a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme 10 -15…
Nejdříve připravte tangzhong. V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty.…
Vše smíchat v těsto a nechat kynout (kvásek nedělám, nechávám droždí přirozeně kynout, vždy vykynulo), poté rozválet na tenčí placku, tenkou asi jako pro závin. Udělat z…
Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a mouku smíchanou s droždím, cukrem a solí.Zapneme program TĚSTO a po skončení programu smažíme lívance na rozpáleném…
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
Denně čerstvé pečivo můžete mít doma i bez návštěvy pekárny. Stačí pár základních surovin a trocha rozmarýnu. Kynuté těsto je provoněno bylinkou a upleteno do úhledných…
Nekynutý drobenkový koláč je díky náplni z tvarohu a zakysané smetany vláčný a příjemně osvěžující. Vrstvu náplně poklademe ovocem podle vlastní chuti a toho, co nám…
Donuty k nám dorazily ze zámoří a v mnohých domácnostech nahrazují naše tradiční koblihy. Připravte si s námi smažené prstence, které doplní lahodná karamelová poleva a…
Sladký moučník po nedělním obědě prostě nesmí chybět. Vyzkoušejte skvělý jablečný koláč, s křupavou drobenkou, chutnající po kokosu a mandlích, na povrchu. Jeho příjemně…
Představte si křehké a nadýchané kynuté rohlíčky, které se rozplývají na jazyku. Tento lahodný dezert slibuje spojení kakaa s jemnou mandlovou chutí a dopřeje vám skvělý…
Kynuté těsto je tentokrát zaděláno pomocí sušeného droždí a se zakysanou smetanou. Jemná chuť těsta se tak skvěle spojí s makovou a tvarohovou náplní, ve které najdete…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…