Domácí pizza a la Czech Republic
Recept ještě nebyl hodnocenNecháme vzejít kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet 1 hodinu. Pak rozdělíme těsto na 3 části a z každé části vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Necháme vzejít kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet 1 hodinu. Pak rozdělíme těsto na 3 části a z každé části vyválíme…
Mléko trochu zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí a svaříme - stačí k bodu varu, mícháme, aby se droždí úplně rozpustilo. Necháme trochu vychladit, osladíme medem a…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Do domácí pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsané výše. Necháme zadělat a vykynou těsto. To rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozdělíme dále na 3 dílky,…
Droždí rozdrobíme v hrsti hrubé mouky, spojíme se zbytkem ingrediencí. Vyválíme 4-5 placek. Z bílků sníh, do něj zašleháme cukr. Směsí pomažeme placky, posypeme ořechy,…
Lněné semínko si umelu v tříštivém kávomlýnku.Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20…
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními surovinami a uhněťte měkké soudržné těsto. Nechte ho na…
Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu. Dáme zpět do mísy a naecháme kynout. Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení…
Urobíme kvások z droždia, niekoľkých lyžíc teplej sladkej smotany a lyžičky kryštálového cukru.Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kvások, zvyšok smotany (v nej…
Mléko spolu s vodou zahřejte. Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci hladké mouky. Zalijte vlažným mlékem s vodou a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte…
Všetky suroviny pomiešame a dáme na 1 hod. odležať do chladničky , potom už len povykrajujeme pagáčiky, potierame s mliekom a pečieme pri 180 st.
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, podmáslí, sádlo a droždí rozmíchané ve vodě, zaděláme těsto a přikryté necháme nakynout. Z vykynutého těsta děláme rohlíky, dáme na…
Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody. Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba,…
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom z múky, kvásku, vajca, štipky soli a rozpusteného tuku vypracujeme cesto a necháme 15 minút kysnúť…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout - 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté tvárné těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na kusy a z nich uděláme bagety nebo…
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme…
Náplň si připravíme takto: do malého kastrůlku dáme pomalu rozehřívat máslo, přidáme kakao a cukr, nemícháme, necháme pomalinku rozpouštět, poté přidáme kokos a rum a…
Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky.Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ).
Obvyklým způsobem nebo v DP zaděláme těsto a necháme ho vykynout. Mezitím si připravíme náplně: na makovou dáme vařit mléko, do vroucího vsypeme mák, cukr a přidáme…
Dobře vypracované těsto necháme 1-1,5 hod vyzrát.Během zrání těsto 2x přetužíme.Z těsta vytvarujeme dva nebo tři válečky, ze kterých odkrajujeme stejnoměrné kousky těsta…
Nejprve uděláme kvásek až je hotový tak dáme do misy mouku,mléko,máslo,žloutek,sůl a kvásek zpracujeme na těsto a necháme kynout. Až je těsto vykynutý ,dáme na plech…