Pečené masopustní koblihy
Recept ještě nebyl hodnocenPečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Dopřát si sladký a dozlatova vypečený domácí loupák a k němu hrnek s kakaem nebo kávou - to může být návyková záležitost. Zvlášť když je upečete podle osvědčeného…
Každý karamelový donut je plný bohaté karamelové chuti, která se jemně rozplývá na jazyku. Neodolatelná kombinace nadýchaného těsta a sladkého karamelu, vám přinese…
Z téhle dávky těsta bude opravdu plná velká mísa voňavých koblih. Malé a kulaté roztomilé kousky se nebojte naplnit ještě před kynutím a smažením. Jistě se vám povedou.
Tyto jedinečné donuty nabízí nadýchaný střed a křupavý povrch. S různými polevami, posypkami a dekoracemi můžete vytvořit donuty, které nejenže potěší chuťové buňky, ale…
Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou…
Kynuté moučníky jsou náročnější na práci a na čas. Námahu se zpracováváním těsta vám může usnadnit kuchyňský robot nebo hodný manžel. Čas vám rychleji uteče, když si v…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem…
Poznejte chuť Střední Asie s těmito uzbeckými lepjošky, tradičními houskami, které přinášejí dokonalou kombinaci měkkosti a lehkosti. Ochutnejte pečivo, která vám…
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak…
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Jako zajímavé pohoštění, které zpříjemní chvíle, kdy čekáme na grilované maso, můžeme podávat tyto křupavé pečené tyčinky z kynutého těsta. Ochutit je můžeme grilovacím…
Čerstvé domácí pečivo uvítá každý člen domácnosti. Máte-li rádi škvarky, můžete je zakomponovat do těchto pečených bulek. Na povrchu jsou křupavé, s posypem z kmínu a…
Tradiční koblihy v netradičním pojetí. Kynuté těsto vykrájené do požadovaných tvarů dokonale usmažíme ve vrstvě oleje a poté je plníme lahodným žloutkovým krémem.…