Koláčky "Piňa Colada"

Danca Kuchařka: Danca

Moučníky , Kynuté 3 názory

Suroviny

Těsto:
300 ml vlažného mléka
6 PL rozpuštěného másla nebo sádla
špetka soli
2 vejce
6 PL cukru
600 g polohrubé mouky
1 kostka (42 g) droždí
náplň:
700 ml mléka
2 pudinkové prášky s ananasovou nebo kokosovou příchutí
4 PL cukru
1 žloutek
asi půlcentimetrový plátek másla
1 plechovka ananasového kompotu
strouhaný kokos
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme ho dobře vykynout (já zadělávám v DP).

  2. Zatímco těsto kyne, uvaříme hustý pudink z mléka, žloutku, cukru a pudinkových prášků hustý pudink, do kterého vmícháme plátek másla a necháme vychladnout (horký povrch lehce přetřeme kostkou másla, až se vytvoří tenká vrstvička, která zabrání vzniku škraloupu).
    Ananas necháme na sítu dobře okapat a nakrájíme ho na malé kostičky.

  3. Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme asi na 8 dílků (řídíme se požadovanou velikostí koláčků), z každého utvoříme bochánek a ty naskládáme na papírem vyložený plech.
    Do každého koláčku uděláme dnem skleničky důlek, vyplníme ho pudinkem a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  4. Přidáme kousky ananasu, lehce je do pudinku lehce vmáčkneme a každý koláč posypeme strouhaným kokosem.
    Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C dozlatova (horkovzduch cca 25-27 minut).

  5. Upečené, ještě teplé koláčky posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Inspirace v Knihovničce, upraveno podle vlastní chuti

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláčky "Piňa Colada"

Tématické fráze: recept na piňa coladu koláčky pina kolada top recepty koláč pina kolada jak připravit piňa coladu