Masíčko jako španělský ptáček
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Z jedné strany ho lehce potřeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou na kousky a meruňky na čtvrtky…
Nakrájenou cibuli nadrobno a česnek zpěníme na másle. Přidáme šunku a necháme orestovat. Rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a rozvonět.Vejce rozšleháme se smetanou…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Kapustu nakrájíme na nudličky a povaříme 3-4 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté ji scedíme a prudce zchladíme ve studené vodě, opět scedíme a vymačkáme z ní vodu…
Jednoduchá a velmi dobrá pomazánka, která se hodí na jakoukoli narozeninovou oslavu, nebo večírek. Pokud máme rádi pikantnější, přidáme více česneku a hořčice. Skvěle se…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a hořčicí.Na maso položíme plátek nebo špalíček anglické slaniny a nivu.Závitky pevně svineme,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin.Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc…
Tuto jednoduchou tvarohovou pomazánku si nejlépe vychutnáte s čerstvým domácím pečivem. Ochutíte ji lahůdkovým droždím, sýrem, chilli, pažitkou, hořčicí a červenou…
Receptů na dobré pomazánky není nikdy dost, zvlášť těch rybičkových. Hledáte nějaký osvědčený na oblíbenou tuňákovou? Pak jste tu správně. Jako ozdobu můžete posypat…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…
Bramborový salát má variant, kolik je domácností. Zkuste šikovnou, sýrem obohacenou verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Jako obměnu můžete použít recept bez zakysané smetany…
Máte-li doma listové těsto, můžete doslova za chvilličku vykouzlit drobné pohoštění. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek…
Ze sýru a špekáčku můžete vykouzlit výbornou pomazánku, kterou můžete konzumovat ke svačině a nebo ji namazat na jednohubky. Hotová je během chvíle, postačí pouhých pár…
Roastbeef je klasika, která zaujme svou jednoduchostí i vytříbenou chutí. Správně připravený má jemně růžový střed, šťavnatou strukturu a skvěle se hodí jak na…
Cuketový relish je dochucovadlo se sladkokyselou pikantní chutí, které skvěle doplní různé pokrmy. Hodí se k sendvičům, burgerům i masu, ale využijete ho i v salátech,…
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív,…
Domácí tatarka z kvalitních surovin bez zbytečných konzervantů chutná daleko lépe než kupovaná. Hodí se ke smaženým jídlům, grilovanému masu i do burgeru. Hotová je za…
Kdo by nemiloval šťavnaté burgery z grilu? Gurmánský zážitek umocníte, když koupíte maso vcelku a nasekáte si ho doma sami. Grilování na kokosovém uhlí dodá masu…
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Vložíme na osmaženou cubuli a orestujeme. Pak zalejeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 45-50 minut v troubě…
Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.Pánev s olejem rozehřejeme…