Hrachová kaše s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenPři vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Hrachová kaše nepatří zrovna mezi nejvyhledávanější jídla, zejména u dětí. Může za to nevalná pověst z jídelen, což je velká škoda. Dejte hrachu novou šanci a připravte…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka. Přidáme koření: česnek, trošku pepře,…
V tlakovém hrnci na oliv. oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10…
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Chcete výbornou sytou hrachovou polévku? Můžete ji připravit i místo večeře. S jistotou, že nikdo neodejde od stolu hladový. Uzené dodá chuť a hrách zasytí. Když přidáte…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Rychlý a výživný bezmasý oběd pro běžný den. Karbanátky budou dobré z čočky i hrachu. Talíř si doplníme čerstvou zeleninou. A protože jsme ušetřili čas můžeme se pustit…
Polévka: Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše…
Z Libanonu pochází recept na v poslední době velice oblíbený hummus. Krásně zelená jarní variace na tuto oblíbenou pomazánku je z vařeného hrachu a nechybí samozřejmě…
Hrách si přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnouta rozmixujeme ho na jemnou kaši. Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k…
Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…