Hrachová kaše s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenPři vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 1,40 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 54,00 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Při vzpomínkách na školní jídelny většinu z nás hrachová kaše neláká. Zkuste jí dát novou šanci a připravte si podle receptu lahodnou kaši doma. Má jemnou chuť, správnou…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Hrachová kaše nepatří zrovna mezi nejvyhledávanější jídla, zejména u dětí. Může za to nevalná pověst z jídelen, což je velká škoda. Dejte hrachu novou šanci a připravte…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka. Přidáme koření: česnek, trošku pepře,…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
V tlakovém hrnci na oliv. oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10…
Kombinace luštěnin, krup a zeleniny má v kuchyni své pevné místo. Nejenže zasytí, navíc dodá tělu spoustu vlákniny i bílkovin. Hrstková polévka je voňavá klasika, která…
Polévka: Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
Naše babičky moc dobře věděly, co je dobré a co zasytí. Takovým pokrmem je přesně tato polévka. Je plná hrachu, krup a uzeného masa. Spojení luštěniny, obilniny a masa…
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…
Hrách namočíme přes noc do vody. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou -…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Hrách si přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnouta rozmixujeme ho na jemnou kaši. Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k…
Do vody dáme na 2 hodiny namočit hrách a čočku. Poté vodu slijeme a dáme čistou. Přidáme sůl, nové koření a kmín a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme nakrájené brambory a…
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku…