Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

Pro začátečníky Doba přípravy: 40 minut s přípravou i vařením 13 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: 40 minut s přípravou i vařením 13 názorů

Suroviny 2 velké porce

1 vepřové srdíčko
10 dkg slaniny
1 PL oleje
1 cibule
1 hrst sušených hříbků - nemusíte předem namáčet
konzerva hrášku (malá)
1 kostka zeleninového bujonu nebo masoxu
1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
2 dl smetany na vaření
sůl
pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na polévkové lžičce oleje necháme 3 minutky osmahnout.

  2. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na tenčí nudličky, přidáme k osmahnuté směsi do hrnce, dáme sušené hříbky a promícháváme, než se maso zatáhne (dostane šedavou barvu).

  3. Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a jakmile začne ventil hodně syčet, ubereme na malý plamen a vaříme 20 minut.

  4. Poté hrnec odstavíme, vypustíme ventil a otevřeme.

  5. Ve 2 dl smetany rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do hotového masa, přidáme hrášek bez nálevu a ještě 5 minut bez pokličky vše provaříme. Dle potřeby dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo se hodí i knedlík,popřípadě těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Je to celkem rychlé a finančně nenáročné jídlo. Vepřové srdíčko stojí kolem 45,-Kč/kg. Pokud nemáte papiňák, vaříte v obyč. hrnci 3/4 hodiny, ale opatrně- musíte hlídat a doplňovat tekutinu a občas zamíchat.

Komentáře k receptu Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

  • lubinka: Děkuji,potěšila jsi mě:-8:-KNa obrázku je gazdovská slanina,někdy bývá chutnější než anglická:-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    a ještě přídavek, ta slaninka na obrázku je luxusní, tak krásnou slaninku jsem už dlouho neviděla:-K

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Júvajs to musí být dobré, recept jsem objevila až teď, vnitřnosti máme rádi, přidávám do oblíbených, + bod, musím po srdíčku v řeznictví pokouknout:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda::-Kděkuji:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-*to můžu :yes::yes:+5

    Odpovědět

  • cathleen::-8:-OTeda já jsem ostuda:-)Omlouvám se,že reaguji teprve teď:-!
    Cathleen děkuji moc za krásné fotky:-K:-Ki pochvalu s bodíkem:-)Mrzí mě,že jsem Tě předběhla:-(my jsme srdíčkoví a ráda z téhle suroviny vařím:-pNa fotkách je vidět,že by jsi tu omáčku mohla mít trošku odlišnou a myslím si,že se vůbec nic nestane,když svůj recept vložíš do kategorie"Pokrmů z vnitřností;-)Tam to určitě najde víc lidí,kteří jsou"srdíčkoví":-))a věřím,že to nikomu vadit nebude:yes::yes:Ještě jednou děkuji:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    :-)) Aničko, dělám podobně, jen bez papiňáku. Dokonce mám uvařeno a odfoceno už delší dobu, jen jsem nestihla přidat recept - předběhlas mě.:-p Přidám ti aspoň, pokud neva, moje dvě fotky.
    A bodííík, samozřejmě, protože je to výborné jídlo!

    Odpovědět

  • Děkuji za milé komentáře:-Ki hodnocení:-)
    Vnitřnosti sice nejsou moc zdravé,ale srdíčko je takový myslím né moc závadný sval:-))Zase tak často z něj nevařím,ale máme ho rádi na hodně způsobů:-p

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to si bodík určitě zaslouží.:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Moje krevní skupina - mňam;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, krásnej recept a přesně takový, jak my máme moc rádi-dávám ti 1.bod:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Aničko, vy si tedy nepapáte špatně ;-) my sice vnitřnosti nejíme (jen já si dám občas kuřecí jatýrka), ale recept vypadá lemi jedle :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hrášek na smetaně jídlo ze srdíčka jidla z v papiňáku papiňák recepty hrášek na smetaně recept srdičko na na smetaně recept jídla z papináku jídla v papiňáku srdíčko v papináku srdíčka fotky jidlo srdičko srdíčka recepty z papiňáku gazdovska polevka kuřecí srdíčka na smetaně srdíčka na smetaně kuřecí srdíčka v papiňáku jídlo z papiňáku vepřové srdce v papiňáku kuřecí srdíčka na slanině v papinaku