Hříbkové rizoto

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 40 minút 4-6 porcií Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

HrsT sušených hříbků
3 šálky rýže
5-6 šálku vody
2 slepičí bujóny
vegeta
sůl
černý pepř
petrželová nať
strouhaný uzený sýr
1 cibule
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hríby namočíme na 30 minút.

  2. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a popražíme chvíľu aj s mletým čiernym korením.

  3. Zalejeme vriacou vodou.

  4. Pridáme slepačí bujon,vegetu, hríby aj s vodou.

  5. Mierne osolíme, zamiešame a necháme zovrieť.

  6. Prikryté dáme do trúby vyhriatej na 180 stupnov na 30 minút.

  7. Vypnememe trúbu a necháme v trúbe dôjsť. Na tanieri hojne posypeme petržlenovou vnaťou a syrom. Dobrú chuť!

Poznámka

Robím v jenskom skle. Syr výhradne údený, ale dobré je aj bez syra.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hříbkové rizoto

Tématické fráze: hřibové rizoto italské hříbkové rizoto hříbkové risoto italské risoto hříbkové recepty nina pastyříkova italske rizoto s hribky bezmasé rizoto hříbkové rizito italské houbové rizoto hribkove italske rizoto risoto hribkove hříbkové risotto rizoto na hříbkách houbové risoto hřibové risoto rizoto z čerstvých hub rizoto hřibové rizeto

Zapomněl/a jsem heslo