Rozkvetlý jahodový dort

Mirusha Kuchařka: Mirusha

Dorty 5 názorů

Suroviny

Korpus:
6 vajec
6 lžic horké vody
300 g cukr krupice
300 g polohrubé mouky
špetka soli
pečicí papír
Máslový krém:
750 ml mléka
3 jahodové pudinky (nejlepší jsou od Dr.Oetker)
75 g cukr krupice
375 g másla
jahody
jahodová marmeláda
rum
Zdobení:
bílá čokoláda
marcipánová hmota
potravinářské barvivo červené
potravinářské barvivo zelené
strouhaný kokos
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny.

  2. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli.

  3. Část bílkové hmoty smícháme se žloutky, přisypeme prosátou mouku, promícháme a přidáme zbytek bílků. Vše opatrně a hlavně rychle přelejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na cca 160 - 170°C. a pečeme cca 35 minut.

  5. Ke konci vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto ještě lepí, pár minut přidáme.

  6. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x rozřízneme (aby vznikly 3 stejně silné pláty).

  7. Krém:Nejdříve si z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Postup asi psát nemusím, najdete ho na každém sáčku :) Na horký pudink dávám potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup a nechám vystydnout.

  8. Mezitím si vyšlehám máslo a pak ho postupně za stálého šlehání přidávám do vychladlého pudinku.

  9. Důležité je, aby máslo i pudink měli stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Přidávám i trošku červeného potravinářského barviva, aby měl krém sytější barvu. Kdo má rád sladší krém, může přidat trošku cukru.

  10. Jahodovou marmeládu smícháme s trochou rumu, pomažeme spodní plát, potřeme krémem a posypeme jahodama nakrájené na malé kousky.

  11. Přiklopíme dalším plátem a uděláme to samé, co u prvního.

  12. Nakonec přiklopíme posledním plátem, který polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou, boky pomažeme zbytky krému a obsypeme strouhaným kokosem.

  13. Dáme do ledničky vychladit, mezitím si kus marcipánové hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem, další kousek zeleným.

  14. Obarvený marcipán vyválíme na folii na tenký plát a vykrajujeme kytičky a lístečky dle libosti. Podle fantazie dozdobíme na dort.

Poznámka

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem...:) V tu dobu jsem foťák ještě neměla k dispozici :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozkvetlý jahodový dort

Tématické fráze: jahodový dort jahodovy dort s marcipanem nepečený jahodový dort s piškoty karolina domaci kucharka karolína domácí kuchařka recepty jahodový dort recept dort s červeným marcipánem dort jahodová louka aby se krém nesrazil krem z jahodoveho pudinku jahodové dorty zdobení zdobeni dortu jahodami jahodový marcipánový dort obarveny maslovobilkovy krem jak zdobit jahodama zdobení dortu jahodama zdobení jahodama dorty recepty barviva na dort dort zdobeny jahodama zdobit dort jahodama