Rozkvetlý jahodový dort

Mirusha Kuchařka: Mirusha

Dorty 5 názorů

Suroviny

Korpus:
6 vajec
6 lžic horké vody
300 g cukr krupice
300 g polohrubé mouky
špetka soli
pečicí papír
Máslový krém:
750 ml mléka
3 jahodové pudinky (nejlepší jsou od Dr.Oetker)
75 g cukr krupice
375 g másla
jahody
jahodová marmeláda
rum
Zdobení:
bílá čokoláda
marcipánová hmota
potravinářské barvivo červené
potravinářské barvivo zelené
strouhaný kokos
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, vše vyšleháme do husté pěny.

  2. Dále si vyšleháme do tuha bílky se špetkou soli.

  3. Část bílkové hmoty smícháme se žloutky, přisypeme prosátou mouku, promícháme a přidáme zbytek bílků. Vše opatrně a hlavně rychle přelejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na cca 160 - 170°C. a pečeme cca 35 minut.

  5. Ke konci vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto ještě lepí, pár minut přidáme.

  6. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x rozřízneme (aby vznikly 3 stejně silné pláty).

  7. Krém:Nejdříve si z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Postup asi psát nemusím, najdete ho na každém sáčku :) Na horký pudink dávám potravinářskou folii, aby se neudělal škraloup a nechám vystydnout.

  8. Mezitím si vyšlehám máslo a pak ho postupně za stálého šlehání přidávám do vychladlého pudinku.

  9. Důležité je, aby máslo i pudink měli stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Přidávám i trošku červeného potravinářského barviva, aby měl krém sytější barvu. Kdo má rád sladší krém, může přidat trošku cukru.

  10. Jahodovou marmeládu smícháme s trochou rumu, pomažeme spodní plát, potřeme krémem a posypeme jahodama nakrájené na malé kousky.

  11. Přiklopíme dalším plátem a uděláme to samé, co u prvního.

  12. Nakonec přiklopíme posledním plátem, který polejeme rozpuštěnou bílou čokoládou, boky pomažeme zbytky krému a obsypeme strouhaným kokosem.

  13. Dáme do ledničky vychladit, mezitím si kus marcipánové hmoty obarvíme červeným potravinářským barvivem, další kousek zeleným.

  14. Obarvený marcipán vyválíme na folii na tenký plát a vykrajujeme kytičky a lístečky dle libosti. Podle fantazie dozdobíme na dort.

Poznámka

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem...:) V tu dobu jsem foťák ještě neměla k dispozici :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rozkvetlý jahodový dort

Tématické fráze: jahodový dort jahodovy dort s marcipanem nepečený jahodový dort s piškoty karolina domaci kucharka karolína domácí kuchařka recepty jahodový dort recept dort s červeným marcipánem dort jahodová louka aby se krém nesrazil krem z jahodoveho pudinku jak zdobit jahodama zdobení dortu jahodama zdobení jahodama dorty recepty barviva na dort dort zdobeny jahodama zdobit dort jahodama zdobení dětských dortů máslový krémem nejlepsi pudink s jahodama bílkový máslový krém ktery krem je nejlepsi obarvit aby se nesrazil

Zapomněl/a jsem heslo