Poctivá játrová omáčka

BrectanIvy Kuchařka: BrectanIvy

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Omáčky 1 názor

Suroviny

1 cibule středně velká
10 dkg anglické slaniny
10 dkg slaniny (nemusí být, pokud nemáte rádi)
1 kg kuřecích (krůtích) jater
2 dl silného kuřecího vývaru (půl kostky kuřecího masoxu)
1 kysaná smetana
1/2 l mléka
1/3 kostky másla
sůl
pepř
grilovací koření (kuře 7 bylin nejlepší)
mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme od blan, nakrájíme na větší kousky a přidáme k slanině, osolíme, přidáme pepř a grilovací koření. Prudce osmažíme. Po pěti minutách podlijeme silným kuřecím vývarem.

  2. Vybereme slaninu, půlku jater, se 1/4 l mléka nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Vlijeme do hrnce a přidáme z másla udělanou světlou jíšku. Přidáme kysanou smetanu, zbytek mléka a dosolíme podle chuti.

  3. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Poctivá játrová omáčka

Tématické fráze: jatrova omacka játrová omáčka se smetanou jatrova omáčka videorecept top recepty.cz jatrova omacka játrová omáčka mleko jatrova omacka z krutich jater okurková omáčka s játrovými knedlíčky jatrova omacka recept jatrova omacka na slanine videorecept

Zapomněl/a jsem heslo