Dort podzimní pro pána
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Nad legendárním „kubáncem“ mlaskali lidé v cukrárnách už za první republiky, stejně jako za socialismu. Občas ho mívají v cukrárnách i dnes. My jsme tak trochu…
Nejdříve našleháme tuhý sníh se špetkou soli, troubu předehřejeme na 180st. a nachystáme kulatou formu(v mém případě průměr 26cm) = při zavírání formy připevníme na dno…
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem třeme do běla, potom postupně přimícháme horkou vodu a polohrubou mouku, do které jsme zamíchali prášek do…
Světlý korpus Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
Není to žádná výjimka, že se dorty podávají již dopředu rozdělené na porce, ale tento je přece jen trochu jiný: Každý dílek klínovitého tvaru zde totiž připomíná díky…
Není to žádná výjimka, že se dorty podávají již dopředu rozdělené na porce, ale tento je přece jen trochu jiný: Každý dílek klínovitého tvaru zde totiž připomíná díky…
Vše až po mák (včetně) krátce rozmixujte v mixéru - stačí párkrát zapulzovat, chceme jen, aby se trochu nasekaly vločky a semínka a celé se to pěkně promíchalo.…
Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. KORPUS: Žloutky vyšleháme s…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Všechny ingredience kromě banánu smícháme ve větší misce dohromady a necháme odležet do druhého dne v lednici. Ráno si kaši pouze ozdobíme nakrájeným banánem a můžeme…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Přidáme rum a nakonec lehce vmícháme z…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…