Jahodovo-čokoládový řez

Suroviny

Piškot:
6 žloutků
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
6 bílků (ušlehat sníh)
Krém:
100 g cukru
3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce Solamylu (škrobu)
200 g másla
hořká čokoláda
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do vznihlé hmoty zašleháme mouku, olej a kakao. Vyšlehané bílky lehce vmícháme do hmoty. Pečeme na 180°C.

  2. Krém: cukr, mléko, mouku, solamyl, uvaříme v kaši (za stálého míchání). Do vychladlé kaše zašleháme máslo, jemně vmícháme nasekanou čokoládu (já použila čokoládové lupínky) a jahody.

  3. Můžeme zdobit karamelem nebo skořicí.

Komentáře k receptu Jahodovo-čokoládový řez

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: čokoládový řez s jahodami čokoládový řez čokoládové řezy s jahodama čokoládové řezy s jahodami cokoladovy s jahodama jahodovo čokoládový řez kaše ze solamylu a mouky banánovo čokoládové řezy kaše solamyl na krém