

Jahodovo-čokoládový řez
Suroviny
- Piškot:
- 6 žloutků
- 6 lžic krystalového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kakaa
- 6 bílků (ušlehat sníh)
- Krém:
- 100 g cukru
- 3 dcl mléka
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce Solamylu (škrobu)
- 200 g másla
- hořká čokoláda
- jahody
Postup přípravy receptu
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do vznihlé hmoty zašleháme mouku, olej a kakao. Vyšlehané bílky lehce vmícháme do hmoty. Pečeme na 180°C.
Krém: cukr, mléko, mouku, solamyl, uvaříme v kaši (za stálého míchání). Do vychladlé kaše zašleháme máslo, jemně vmícháme nasekanou čokoládu (já použila čokoládové lupínky) a jahody.
Můžeme zdobit karamelem nebo skořicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodovo-čokoládový řez
K receptu nejsou žádné komentáře.