Čokoládová fantazie
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív upečte piškotový korpus. Troubu předehřejte na 180°C a 100 g másla na krém vyndejte z lednice, aby vám změklo. Žloutky oddělte od bílků, přidejte k nim cukr a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív upečte piškotový korpus. Troubu předehřejte na 180°C a 100 g másla na krém vyndejte z lednice, aby vám změklo. Žloutky oddělte od bílků, přidejte k nim cukr a…
Piškoty umeleme, oříšky či mandle nasekáme najemno. Rozinky, švestky a meruňky nakrájíme na kousky a namočíme na chvíli do rumu - cca 2 h. Všechny suroviny na náplň…
Připravte si letos perníčky v předstihu aby stihly do svátečních dnů krásně změknout. Se zdobením mohou pomoci děti, alespoň jim čekání na Ježíška lépe uteče. Perníčky…
Tvorba perníkové chaloupky vždy začíná velkým odhodláním, pokračuje slevováním nároků a končí velkou úlevou, bez ohledu na výsledek. Tak ať se vám letos konečně podaří!
Hledáte jednoduchý a chutný moučník jak ke kávě, tak i pro děti na svačinu? Vyzkoušejte tyto nadýchané muffiny, které voní po perníku. Stačí vám pár surovin a během…
Banány rozmixovat s citr.šťávou a cukrem, zamíchat další suroviny. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny, těstem naplníme asi do 3/4 a upečeme. Ve vodní…
Nepečené cukroví se díky své nenáročnosti těší velké v oblibě. Postačí pouze pár surovin a lahodné barevné nepečené balonky jsou během chvíle připravené a tak je můžete…
Oddělíme bílky a vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na…
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo…
Máslové těsto je doplněno kakaem a provoněno skořicí. Doslova se rozplývá na jazyku. K tomu jsou jednotlivé tvary k sobě slepovány lahodným máslovým krémem s vůní…
Máslové těsto je doplněno kakaem a provoněno skořicí. Doslova se rozplývá na jazyku. K tomu jsou jednotlivé tvary k sobě slepovány lahodným máslovým krémem s vůní…
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný a vysypaný…
Sádlová kolečka ochucená kakaem, politá jednoduchou citronovou polevou a ozdobená ořechy jsou jednoduchá na přípravu a chutnají skvěle. Na závěr je posypeme moučkovým…
Korpusy : http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olejovy-korpus-na-dort/ 1. Krém: Uvaříme z mléka , pud.prášku a cukru klasický pudink.Necháme vychladnout…
Korpusy : http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olejovy-korpus-na-dort/ 1. Krém: Uvaříme z mléka , pud.prášku a cukru klasický pudink.Necháme vychladnout…
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme…
Tradiční sádlovky jsou kuličky s důlkem, do kterého plníme oblíbenou marmeládu. V základu a těsta je sádlo, po kterém dostaly také svůj název. Nemusíte se bát, že by to…
Hrníčkový recept na sladké okvětní lístečky s krémem vonícím po vanilce, to celé namočené v čokoládové polevě. Hodí se při jakékoliv sváteční příležitosti a budou…
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý…
V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a podle potřeby ředíme mlékem. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z…
Bielka vyslahame so stipkou soli. Pridame cukor a dalej slahame, kym sa cukor nerozpusti. Bielka musia byt pekne leskle a metlicky zanechavaju stopy. Rucne primiesame…