Napoleonkovy poháry
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí ji smícháme s rumem. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí ji smícháme s rumem. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha,…
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout.Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek), cukr, skořici,…
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře…
Piškot: Heru, kakao, vodu a cukr svaříme, do chladného zamícháme žloutky, mouku , prášek do pečiva a sníh. Vylejeme na plech a na těsto lžící dáváme sněhové kopečky. …
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme kakao, jemně obracením zapracujeme sníh - pečeme 15 min na 180 st.C v předehřáté troubě). Švestky nasáklé alkoholem…
Nejdříve si do misky nasypeme mouku, uděláme doprostřed důlek, kde rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru, zalejeme teplým (ne horkým!) mlékem a lehce zasypeme moukou…
1.rozehřáté máslo rozmixujeme se zbytkem ingrediencí. 2.Těsto pečeme v menším obdélníkovém pekáčku na 170°C zhruba 50 min 3. po vychladnutí krájíme na kostičky
Do mouky nastrouháme máslo, vytvoříme drobenku. Přidáme žloutky, vodu a vytvoříme těsto, které dáme na 30 minut odležet do ledničky. Na náplň svaříme 2dl vody s cukrem,…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, šlehačku, med, mouku s práškem, jablka a sníh. 1/4 můžeme obarvit kakaem a přidat i sekané oříšky. Pečeme při 170°C asi 40…
Spracujeme zvlášť svetlé a zvlášť tmavé kysnuté cesto ( necháme najprv vykysnúť kvások , potom spracujeme cesto ). Každé cesto rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na…
Těsto připravíme tak, že smícháme všechny potřebné ingredience dohromady. Popřípadě přidáváme lžičkou vodu tak, aby bylo těsto pěkně vláčné. Necháme v lednici hodinu…
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Buchta : Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a šleháme do zhoustnutí, pak přidáme vlažnou vodu a opět chvíli šleháme. Na konec přidáme všechnu mouku.…
Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik, aby se těsto spojilo. Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody. Natlačíme do oblíbené formy s pečícím…
Připravíme světlé těsto, rozdělíme na dvě části. Zabalíme do folie, necháme v chladnu odpočinout, než připravíme těsto tmavé, které také rozdělíme na dvě části.Obě…
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem nebo kakaem, kořením a vodu. Nalejeme a…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
1.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme pevný sníh. Postupně do něj zašleháme žloutky, cukr a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. 2.Těsto…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
postup na korpusy v poznámce postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s…
postup na korpusy v poznámce postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s…
Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme pozvolna v…